First Time Drive Kereta

Bismillahirrahmanirrahim :)


Pagi tadi kannnn first belajar bawak kereta. Kereta manual. Seriusly terketaq2 tangan ni pegang gear stereng bagai. Kaki pun nak tertanggal rasanya tekan nak tekan clutch hahaha.

First time nak drive ni nak tekan clutch.

Me: Dah tekan habis ke ni?
Him: *Geleng*
Me: Dah ke belum?
Him: *Tengok dan diam*
Me: Dahh ke belumm nii alaahhh.
Him: Tekan clutch tu sampai kena lantai tu hah!
Me: Lorhh kenapa tak cakap dari tahun lepas-,-



Then time drive tu aku yang asyik 'camner dengan tiang tu?' 'longkanggg tu' 'benda kat tengah tu camner?' Sedangkan benda kat tengah tu kain je hahaha.

So he said 'awaklah yang kena elak. Kalau saya elak sekalipun bukannya kereta ni boleh bergerak pon. Siapa yang drive sekarang?' hahaha

Kereta pertama nak yang ni hahaha.

And one more thing yang lambat sikit pickup nak luruskan kereta setelah belok. Payah yaa amat-,-For mee la..

Him: Bila saya cakap lekatkan dalam otakk masukkan sekali dalam cerebrum,celebellum,medulla oblongata sekali. Apa lagi yg ada dalam otak?
Me: Ini kelas Biology kahh ini?Salah datang kelas kah ini-,-


Balik rumah abang tanya 'Berapa kali mati?' 'Dua kali jee tapi tu pun tak sengaja okaayy.'  'Mana ada orang sengaja nak matikan enjin weyhh' 'Krik3'



Esok belajaq lagi hoho. Wish me luck :)
Budak first time bawak kereta memang excaitednye sbegini-,-


Dah Baca? Like dan Comment la =)

7 Kata-Kata Pujangga:

NinaAz said...

Cayok222. Lama2 ok la tu yeaa

Dakara said...

hahaa sy pun tak belajar bawak kereta lagi, tapi teringin =="

ganbatte ne :D

^^eKaTiKaH^^ said...

haha.. kelakar la.. tapi kite pun mase first time belajar mcm tu jugak. nak tercabut semuanya.. hihi.. lame2 nnt ok la tu. good luck :)

Mrs Velentine said...

bab belajar kereta ni mmg banyak kenangan...

Cik Yaya said...

salam..

hehe alolo..samela cam yaya dulu 1st time blajo bwk kete..kan gune manual..mmg terketaq2 la..tp skrng da pndai..auto la tapinyer..hehehehe ;p

Nora Karim said...

hahahah kelakar baca entri ni... apa pun good luck... moga dpt lesen ya... mula2 mmg gitu... lama2 ok la...

Dieba Adieba said...

teringin nk belajar bwk kete lagi.. nk ade lesen.. huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015