Di Jabal Rahmah | Tempat Pertemuan Adam & Hawa | Mintak Jodoh

Bismillahirrahmanirrahim :)


Alhamdulillah dapat jejak Di Jabal Rahmah. Dapat daki. Takdelah jauh/tinggi mana pun macam Gua Hira' hehe.

Seperti yang orang ramai tau Jabal Rahmah ni tempat biasa orang mintak Jodoh. Kenapa sesuai untuk mintak Jodoh?


Disitulah tempat pertemuan Adam dan Hawa setelah puluhan tahun terpisah setelah turun ke Bumi sebagai balasan atas dosanya ketika di syurga iaitu memakan Buah Khuldi,buah yang dilarang Allah untuk dimakan.
Ada cerita yang mengatakan Nabi Adam diturunkan di India manakala Hawa pula diturunkan di Jeddah.
Bila muttawif kata nak pergi Jabal Rahmah semangat hah kau nak panjat. hahaha. Dalam gambar kat atas tu me with my adik2 :)

Nampak tak kat belakang tu ada tugu warna hitam tu?Ada sesetengah orang tulis nama orang yang dia suka kat situ. Tapi aku tak buat camtulahh. Cukup sekadar berdoa. Last2 tugu tu pun dicat balik dengan warna hitam-,-


NOTA KAT BAWAH: Banyak gambar kat Jabal Rahmah dan lain2 hilang sebab phone pun hilang disana. Seketul gambar ni jee yg ada time kat Jabal Rahmah huhu




Dah Baca? Like dan Comment la =)

10 Kata-Kata Pujangga:

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, ramainyaa orang datang ke situ. bila la agaknya kite dapat menjejakkan kaki ke sana? hee :)

NinaAz said...

Mcm mn boleh hilang hp tuu

Budak Kampung said...

subahanallah bes nyer

Cik Muda said...

Alhamdulillah...

untung awak dpt pg sana....

akak ni bila lah kan... insya Allah...satu hari nanti PASTI akan jejakkan kaki kat sana juga.!

nurul ezzatie zulkarnain said...

redha jer la fon hilang. x der rezeki la nak tengok gambar awak dekat sana ;)

FarhanahAdzlan said...

@^^eKaTiKaH^^ insyaAllah satu masa yg telah ditetapkan Allah. hanya tunggu masa tu jee :)

@NinaAz cicir time tengah jalan huhu

@Budak Kampung alhamdulillah memang best :) moga awak pon dapat kesana jugak :)

@Cik Muda alhamdulillah :) yeah memang PASTI pon Allah dah tetapkan tunggu masa je yg nak tiba :)

@nurul ezzatie zulkarnain redha jeelahh..adalah sikit gambar dalam tab adik saya huhu

Nieyxzha Hassan said...

handphone hilang? ada hikmahnya...

seronoknya dapat pergi sana.. doakan akak sekeluarga dapat menjejaki kaki ke sana nanti...insyallah..amin ^^

Syida Rasyidah said...

bestnya, ramai ke orang tulis nama dekat situ? first time akk dengar. selalu orang cakap, doa dekat situ je.. :)

FarhanahAdzlan said...

@Syida Rasyidah ramaiilahh..ikut kepercayaan masing2 lahh. masa tu pon ada orang menulis jugakk hahaha

puteri kasih said...

siannyer phone hilang...takpelah bukan rezeki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015