Couple Before Marriage is Better Than Love After Marriage?



Actually nak tulis ni dah lama..Baru sekarang teringat balik..
Cerita ini hampir sama dengan love story


Siapa dah tengok video ni?Angkat satu jari..Hahaha~
Siape belum tengok kena tengok..Memang SEHWEET laa~

Inilahh yang dikatakan CINTA SELEPAS KAHWIN bukannye
COUPLE BEFORE MARRIED..

Seriusly kadang2 takut jugak tengok budak DARJAH ENAM
dah couple mengaple ni~Minta2 Allah jauhkan aku dan keluargaku dari
perasaan cinta yang tak diredhai Allah..


Bak kata Fatimah Syarha:
Walau kita kenal 20tahun sekalipun BF/GF kita,apa yang kita kenal itu hanyalah lakonan..Kadang2 ape yg kita kenal sebentar itu lebih baik dari kenal 20 tahun..


Orang cakap 'kita kenalah kenal sebelum kahwin kan?'
Tapi apa gunanya Allah kan?Allah kan ada=)
Allah tau ape yang terbaik untuk hamba2NYA..Die dah tentukan segalanya untuk kita..So tak payah susah2 nak couple2 yang mendatangkan dosa~



Dah Baca? Like dan Comment la =)

6 Kata-Kata Pujangga:

armouris said...

terjumpa e-book percuma, bagus untuk orang yang dah/nak kahwin… sharing is caring :) - Permata Yang Hilang - Panduan Hubungan Suami Isteri Melayu Islam

mohdhazlan Dreadlock said...

hrp dpt cinta lps kawin ..:)

Limin said...

oh tidak..... kalau kawan2 tu boleh la.. jangan la serius2 kaple2 masa muda ni.. hahaa.. xD

laila lee said...

harap sgt cinta mcm yg indh dari tuhan . mamy kata kawin dulu baru cinta hehe indah kan ? eyhhhbawak tisuu jom ke pist laila : http://impianperasaanhidpku.blogspot.com/2012/05/menanti-dan-terus-menanti-akhirnya_21.html

Arol Mubin said...

*angkat satu jari* Cinta lepas kahwin lagi best kot, sebab dah halal boleh buat apa2 jek. Tak berdosa! :)

sis92 said...

oh Dina itu sungguh btuah ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015