Kesusahan Dibalas Nikmat Berganda


Pada suatu pagi yang gelap jam 6.40 pagi hujan
masih turun dengan mencurah2..
Dalam hati "Bas mesti dah pergi..Bas..
Kenapa kau perlu berhenti di tempat yang jauh dari rumah aku"
Pada jam 7.00 pagi hujan hanya menitik2 je..
Dalam hati "Takkan nak naik bas mini kot?"
Lalu aku terpandang abang aku yg berbaju kerja sedang menghidupkan motornya yang dah satu malam mati..Dan memandang aku lalu gelak(diasewel)..

Disebabkan gue masih terasa hati dengan Lu(abangku) aku diam je~
Dalam hati "Kenapalah kau tak jadi abang yang suhweet sikit..Tanyalah aku weyhh kenapa aku tak pergi sekolah lagi..Hantar la aku weyhh"


Disebabkan abang aku buat muka tak bersalah lalu aku pun buat keputusan naik je laa bas mini..Jalan je laa sampai kat depan sana walaupun jauh dalam keadaan yang sangat sejuk..

Dalam perjalanan nak menuju ke tempat tunggu bas baru teringat tak bawak duit..Selongkar beg jumpa laa 50sen..Alhamdullilah..
Tunggu bas kompem2 15 minit lebih dengan bas yang MAMPAT macam tin sardin..Then nak turun pulak tempat yg JAUH LAGI dengan pintu sekolah..
Lalu jalannlahh dengan hati yg macam2 perasaan ada..
First dah penat+tak bawak duit+lapar=Exam


Tapi Alhamdullilah Allah balas kesusahan+keperitan(lahhsangat)
dengan murahnya rezeki aku lepas tu..
Sorang bagi spageti putih(xretinaksebutnamadie),sorang bagi piza(buatansendiri) dengan spageti merah die..And sorang lagi kasi aku nasi goreng..And2 sorang lagi belanja aku teh ais..

Story The of Moral: Saboo je apa yang berlaku~
Lepas tu pasti dibalas berganda2..



p/s:Next week Isnin EXAM ADD MATH..Kalau LULUS ni bagiku itulah paling bahagia dalam hidup aku sekarang ni~


Dah Baca? Like dan Comment la =)

5 Kata-Kata Pujangga:

Shafiq Hashim said...

Orang Yg Sabar Sentiasa Dibalas Ganjaranya..Ada Hikmahnya..

bopfive5 said...

sabar it ad batasny gak sih

Siti Sabariah Hashim said...

betul sabar ada batasnya, tapi, oang penyabar tu, Allah sentiasa lindungi mereka. innallah ha ma's soobirin

Prince of Noob said...

saya dah doakan farhanah dapat 9A+ utk SPM 2012... btw done follow - Noob

Cik Kay Jue said...

wah.. betul la.. siap apa yang berlaku tu ada hikmatnya.. kadang2 kita nampak kadang2 tak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015