Yang Tak Pakai Tudung Lagi Baguss Laa~


Tertarikk kata2 kat SZ.COM..

‎"Harap pakai tudung, Tapi perangai...Yang tak pakai tudung lagi bagus"
Inilah statement yang selalu orang cakap..

Kenapa harus persalahkan tudung bila si pemakainya yang buat salah?Tegurlahh si PEMAKAI TUDUNG bukannya TEGUR TUDUNG..Mereka juga manusia biasa yang tidak terlepas daripada kesalahan..Sekurang2nya mereka sudah terlepas AZAB SIKSA TIDAK MENUTUP AURAT..Memang benar yang bertudung tidak semestinya baik..Tapi orang yang baik pasti menutup aurat..Sebab TIADA ISTILAH BAIK bagi orang yang INGKAR ARAHAN-NYA..

#HARAM LIKE GAMBAR TAK TUTUP AURAT sebab itu maknanya kita menyokong ia akan menggalakkan lagi untuk meng-upload lebih banyak gambar tidak tutup aurat#Ingatanuntukdirisendiri#

And lagi satu yang kejap onn-off pakai tudung..Kejap pakai kejap tak pakai..
Rasanya boleh bayangkan kan bagaimana tu kan?
Mehh tengok apa Ustaz Azhar Idrus kata:



#Untuk ingatan diri sendiri juga semua ni#

Jom betulkan apa yang salah..
Menambah baikkan apa yang dah baik=)



Dah Baca? Like dan Comment la =)

7 Kata-Kata Pujangga:

Qielazman said...

sokong ! skrg mentaliti manusia berbeza2, huhu :) nice entry !!

yusuflaili(Goku) said...

setuju..pakai tudung tak semestinya baik,tapi bagus pakai tudung.

zera eira said...

ha, pakai tudung tu tuntutan agama. kan3? ta semua baik tapi sekurang2 nya kita patuh salah 1 tuntutan agama. :)

✿ Fiena Saffaruan ✿ said...

That's right :) Sokong 100%

ary_lee said...

bertudung atau tidak..
Fuhhhh... Satu isu sensitif bagi ary since ary tidak bertudung..
Urmmmmmmm....
Entahlah.. pada pendapat ary,
orang tu jahat atau tak.. baik atau tak..
tak boleh dinilai melalui pemakaian..
Hati masing-masing siapa yang tahu kan? ^^
Peribadi tuh penting...

Lagi satu, ary terkilan sebenarnya bila ada mereka yang bertudung enggan bergaul dengan mereka yang tidak bertudung..
Kan elok kalau dapat bergaul sama..
Kalau jadi kawan baik, lagi baik..
At least, lama-kelamaan boleh tarik yang tidak bertudung mahupun yang on-off untuk bertudung kelak..

Nak menegur, boleh menegur dengan cara baik..
Tapi jangan lah menyindir sebab sakit hati mak,nyah~~ :P
Hehehehe

Ini Kisah Tia said...

kita mesti pandai tarik yang tak bertudung tu jugak supaya bertudung .. kalau main tuding jari aje , memang tak berubah gamaknya :)

jemput baca kalau sudi :)
tak komen pun takpa ..

http://www.inikisahtia.com/2012/05/si-dia-tak-luahkan-perasaan-keliru.html

WMD said...

ary_lee bertudung itu wajib perintah Allah bukan pemakaian suka2..jgn samakan perangai dgn perintah Allah..Org yg baik pasti menutup aurat sebab tiada istilah baik kalau org itu mengingkari perintah Allah..Iaitu tidak bertudung harap maklum..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015