Belajar Perbetulkan English Yang Broken !


Pada suatu pagi pada pukul 11 pagi yang tak hening..
Kepala ku dah mampat nak menelaah ilmu2 fizik yang tak habis2..
Lalu aku mengacau kawan aku yg khusyuk baca buku ape ntahh..
Mula2 tu nak kacau last2 die ajar aku camner nak Speak English=)

Dia cakap dengan aku nak cakap English ni kena relakss..
Cool jangan gelabah dan bersahaja..But honestly I talk to you I can't to be relax,cool or something like when I speak in English..

Because you want to know why?Gue takut lorhh bilaa digelakkan..
Prinsip aku gelak depan2 jangan sekali..
Gelak dalam hati banyak kali pon takpe..hahahaha~

So dia try la suruh aku speaking tentang apa yang ada kat sekeliling contohnya orang tu tengah berjalan sambil senyum ada orang tengah main chess..
Aku mulalahh dengan ayat sampah aku and bila dia pula cakap sangat nice ayat die walau simple..Tu yang nak jelly ni~

Then die suruh aku sebut dan paham ayat kat bawah ni sampai lancar..
Satu jam kodd nak pastikan aku faham dan
boleh sebut ayat ni dengan lancar bukan HAFAL!
Then dia suruh plak buat ayat dalam Englishh..Memang brokenn laa~
hahaha~


Let comment in ENGLISH..I will reply your comment in English although my English is broken..If my english is broken you can correct it=)

If you want to laugh..Laugh in your heart only okeyh?



Dah Baca? Like dan Comment la =)

10 Kata-Kata Pujangga:

mohdhazlan Dreadlock said...

how r u ? :)

hana said...

wah..
let improve our english...
hihihi

Dakara said...
This comment has been removed by the author.
Dakara said...

learn slow slow, soon cleverlah tu :D

Ainn Hazwany said...

Oh my english ! Hahaha !

Awan Biru said...

Broken pun brokenlah as long as you know what is the meaning. To excell in English, you need to read a lot. It works for me.

FarhanahAdzlan said...

@mohdhazlan Dreadlock i'm vey2 fine..hahaha=)

@hanayes..improve our english to better english..HAHAHAHA!!

@Dakarayeahh!!slow2 laa ni..=)

@Ainn HazwanyYeahh my english!

@Awan Biruyeah..my teacher alsoo say like that to me=)

Anonymous said...

i like the bitter betty butter tue....

MrS LoLiPoP said...

you can IMPROVE your ENGLISH BETTER next time , okeyy ? :))

FarhanahAdzlan said...

@Anonymous it's quite hard to say that word nicely..hee~

@MrS LoLiPoP op coz sis=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015