Perokok Di "Tangga Maut"


Ahh hari pertama sudah ada benda yang menyesakkan dada..
Kelas terletak di sebelah "TANGGA MAUT"..

Sebab apa TANGGA MAUT?
Sebab biasanya perokok2 sekolah akan merokok di situ..
Dan disebabkan aku duduk berdekatan dengan tingkap dan pintu..
So PASTI akan terhidu jua bau2 tu..
Kalau hari2 macamnila~Boleh kena kanserr aku..
Heii!!Orang yang bau asap rokok lagi cepat mati dari orang merokok tau..

Aku tak kisah dorang nak buat ape pon..
Tapi bila segala perbuatan dorang ada effect kat aku dan ganggu hidung aku memang tu aku akan kisah!!


So moral of the story>Kepada perokok2 di luar sana kalau nak merokok ponn fikir2kanlah hidup orang lain yang tak bersalah..Jangan la sampai menyusahkan orang lain or menyesakkan nafas orang lain..Tengok kiri kanan pakai otak dulu baru merokok~

Ehh2 aku tak menyokong ok merokok ni just bagi aku kalau dah besar pasti sudah tau kputusan mana yang perlu dibuat rite?

p/s>Teringin nak beli buku rujukan pakai duit hasil berblogging~


Dah Baca? Like dan Comment la =)

6 Kata-Kata Pujangga:

Cik Ana said...

Perokok tak peduli dah org lain , dia tau just merokok tu untuk ketennagan dia jee .

PinQib said...

hehe.. saun secara islamik.. hemm.. bg sabda ke tazkirah sikitttt

yusuflaili(Goku) said...

salam;
aku sokong awak 100%.

Misszz Gollyna said...

x kne tngkap ngn ckgu ke????

asyraf ahmad said...

tampal notis kat tangga maut tu...
"DILARANG MEROKOK, SAYA TAK NAK KENE KANSER......... arahan budak kelas sebelah"

hehhe

HNY2012..
acap

Ur blog should be in my bwalking list 2012?check it out at ACAPSUUR

FarhanahAdzlan said...

@Misszz Gollynasebab saya xkenal dorang..klau nak bagitau cikgu kena ada bukti bgai..tu yg susah tu..

@asyraf ahmad hahaha~boleh dipertimbangkan kodd..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015