Petua Hilangkan Penat dan MALAS!!!


Penyakit yang aku rasa semua manusia ada iaitu penyakit MALAS..
Aku pon tidak dinafikan ada penyakit tu..
Kalau kes aku PENYAKIT MALAS KRONIK..
Kalau nak tunggu aku kemas rumah biasanya RAJIN itu datang sekali seminggu..
Bila aku rajin aku mampu sidai 4bakul kain..lipat 4 bakul kain dan lain2..
Bila aku malas 1 helai kain pon Ya Allah malas yaa amat..
Sebab tu la hari2 kenalah tadahkan telinga dengar apa yang mak aku "nasihatkan"

First korang kena tengok video ni..Aku dah amalkan apa yg ustaz ni suruh selama 3 minggu..hehe~
Sebelum ni aku lebih suka makan kurma or kismis..Tapi disebabkan kedua2 makanan tu dalam satu malam dah habes aku rembat so parent aku tak mau beli benda tu..Sebab asyik2 habis tak sempat nak rasa ponn..hehe~

Tapi aku paksakan mak aku beli madu..Aku minum sebelum gi sekolah kacau sekali dengan air teh..hehehe~Madu tu manis sangat..dan aku minum sebelum pegi tusyen..

And Alhamdullilah boleh la rasa ada sikit rajin tu..Tak tangguhkan nak solat..Buat homework dulu baru buat sesi mengacau adik aku..hahaha~

Second amalkan doa kat bawah ni..

InsyaAllah dengan KEYAKINAN kita TERHADAP ALLAH serta ISTIQAMAH pasti apa yang kita nak itu akan kita dapat..



p/s: Ini juga berkesan untuk hilangkan ngantuk dalam kelas~hehehe~
Sorry entri panjang sangat harap tak bosan =)

p/s 2 :Siapa tengok Mr Labuci semalam?Kan ada budak kecik comel tu kan?
Dia lagi comel dari Mia Sara kan?hehe~Siapa tau siapa nama budak kecik tu?


Dah Baca? Like dan Comment la =)

5 Kata-Kata Pujangga:

Fakhruddin said...

TQ sbb bagi tips..
saya pun SPM gak taun ni,...
apa2 pun..goodluck ya...

Intan Malek said...

assalamualaikum akak.. saya spm hn depan..terima kasih sudi berkongsi..:)

FarhanahAdzlan said...

@Intan Malek waalaikumussalam :) gud lak kayy..buat yang terbaik untuk family ^^

Anonymous said...

assalamualaikum...meh singgah2,, hehe *blog walking*

Anonymous said...

Insyallah . Thanks ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015