Permohonan Yang Tidak Diendahkan~


Kepada kawan aku yang nak balik asrama esokk..
Selamat pulang ke asrama dengan selamat=)
Walaupun kau TERPAKSA untuk meneruskan persekolahan di sekolah itu dan permohonan kau untuk pindah sekolah tidak diluluskan oleh parents kau..
Kau TABAHKANLAH hati untuk meneruskan lagi
setahun perjalanan kau kat sekolah tu..
Aku paham perasaan kau..Aku ponn tertekan kalau berada ditempat kau kalau parents kita langsung tak mau mendengar pendapat kita dahulu..
Tapi percayalah cakap aku..Segala susah payah yang kau akan lalui tahun ini pasti akan dapat rasai kemanisannya pada tahun 2013=)
Kau ingat ye apa pesanan aku..Aku sentiasa doakan kejayaan kau kat situ..Yang penting kau kena lapangkan hati untuk meneruskan pembelajaran kat situ=)
Susah payah dulu ok tahun depan kompem kau senang~

Aku berharap family kau dengan kitaorang
tak renggang disebabkan salah faham tu~

Maaf sebab tak boleh tolong kau..Sebab bila kita cakap kita dikatakan menjawab dan kurang ajar..Bila senyap kita juga yang naya~
Apa perasaan korang dan apa yang korang akan lakukan apabila permohonan korang contohnya nak pindah sekolah ditolak habis2san dan dituduh ikut kawan oleh ibubapa korang tanpa mendengar sebab musabab korang nak pindah tu?


Dah Baca? Like dan Comment la =)

4 Kata-Kata Pujangga:

aimie amalina said...

ayoooo
ade pulak skolah mcm tu
aduhai
maybe kene trang baik2 kat sekolah tu
mane boleh tahan2 cm tu
aduhai

FarhanahAdzlan said...

@aimie amalina ini masalah parent yg tidak mau mendengar pendapat anaknya bukan maslah sekolah=)

N.A.R.I.F said...

Pernah kena macam ni. Kecewanya Allah jelah yang tahu. Sepanjang form 4 cuba tahan kecewa. Dah masuk form 5 ni pun ada kecewa sikit. Tapi nak buat macam mana, maybe parents ada sebab tersendiri. Sabar jelah :)

Cik Ana said...

Tak pernah pulak mak ayah cakap cmtuu . just takot menyusahkan n habiskan duit utk asrama jee hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015