TUTORIAL>Mesra Pengomen


Sekarang ni nak kasi dua tutorial dalam satu entri iaitu BUANG WORD VERIFICATION dan POP UP WINDOW COMMENT =)

Untuk Buang WORD VERIFICATION..
Yang Dalam Petak itulah WORD VERIFICATION..
Pergi SETTING>COMMENT>SHOW WORD VERIFICATION FOR COMMENT>TICK NO>TEKAN SAVE


Untuk POP UP WINDOW COMMENT PULA..Bagi yang tak tau pop up window tu adalah untuk buka tab baru if ada orang nak comment..


Pergi COMMENT>SETTING>COMMENT FORM PLACEMENT>TICK POP UP WINDOW>TEKAN SAVE


Bagi aku la kedua2 ini AMAT PENTING sebab ia mempengaruhi mood seseorang untuk comment sesuatu entri..Macam aku ni rabun tahap babun. Tak semua word verification tu jelas rite?Biasanya kalau terjadi macam tu aku takkan lagi dah comment kali kedua kat blog yang sama..hahaha~

Yang pop up window tu plak..Tak semua orang internet dia laju..Kadang2 bila nak comment kena tunggu dia loading lagi..Kalau pop up window biasanya laju dan xpayah nak menunggu=)


Ini khas untuk newbie or sesiapa yang terlepas pandang pada benda ni..Sebab masa aku buat SEGMEN haritu memang hampir kesemua newbie akan ada benda yang menyusahkan ni..hehe~



Dah Baca? Like dan Comment la =)

2 Kata-Kata Pujangga:

faizulosman said...

yg pasal word verification da lame jgk nk cube hilang kan... lepas bace ni baru thu...

thanks... bnyk2....

FarhanahAdzlan said...

@faizulosman ye sama2=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015