Positive Thinking itu AMAT PENTING!!


Aku pernah bercerita kat ENTRI INI yang parents dia tak kasi nak pindah sekolah..
Sebab dia tak selesa duk asrama and takde tuisyen..
So lepas 3 minggu dia dah balik rumah..So jumpa la dia..
Of course aku nak tau camner 3minggu kat sekolah tu kan~
Then terus kawan aku cakap..
"Apa yang kau cakap kat haritu semua betul..Fikir positive..Tidak menyusahkan lagi keadaan walaupun kita tak suka..Jangan pikir sesuatu benda tu susah dan tak mampu buat..Dengar cakap parent dan minta je kat Allah apa yang kita nak"

Jadi kesimpulannya di sini..Tak semestinya apa yang kita nak tak dapat tu akan makin menyukarkan hidup kita..Two words yang aku selalu pegang sejak aku
FAIL BM FORM 3 tahun 2010..THINK POSITIVE..
Walaupun add math dah 3 kali gagal aku tetap fikir positive je..HAHAHA..
Dan jangan fikir susah sebelum melakukan sesuatu perkara..Nak dapat kejayaan mesti Ikhlaskan hati untuk lakukan apa sahaja..


p/s: Aku rasa nak ugut budak2 sma..Siapa yg dapat mumtaz kena belanja aku makan..Kena kesiankan jugak kat aku kempunan nak amik SMA..huahaha~


Dah Baca? Like dan Comment la =)

2 Kata-Kata Pujangga:

DaYiNi said...

ok . pasnii .. think positif jee =)

starzieti said...

Kalau selalu berfikiran positif hati pun jadi tenang kan. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015