SPM Kisahku#2 Aku dan Homework


Aku bangun pagi..
Aku gosok gigi..mandi..solat..
Aku pergi kat meja belajar..
Aku tengok senarai homework yang ada..

Aku termenung sebentar..
Aku pilih nak buat homework ape..
Aku Tengok lagi senarai homework balik...
Aku tetiba terpikir lelaki yang aku gilakan sangat tu..
Aku padamkan segala pemikiran yang tak penting tu..Menyemak dalam otak je..

Aku tengok balik senarai homework tu..
Aku pun mengeluh "Allah,banyak homework ni..Why2??"
Aku pun gigihkan diri buat keputusan buat add math..
Aku mengeluh lagi "Allah,pehal la otak aku ni bengap sangat..Soalan pertama pon terkial2"

Aku pun mengalah dengan soalan pertama Add Math tu..
Aku pun tidurlahh lepas tu..Pening kodd buat soalan pertama Add Math tu..

TIBA2..Mata aku terbuka lalu ambil majalah sekolah aku..
Aku bukak page yang aku nak..
Aku terpandangkan kawan aku yang dari hanya 2A UPSR jadi cemerlang 8A PMR..
Aku tiba2 jadi semangat yang entah datang dari mana..
Aku pon sambung balik buat homework..
Aku pun sekarang ni tengah suruh korang usha BLOG PELAJAR CEMERLANG ni=)

Just nak cakap kat sini setelah 5HARI BERCUTI saya telah berjaya menyiapkan 2HOMEWORK SAYA dari 16homework yang telah diberikan..Itu juga satu kemajuan kan?
Sila ucap tahniah pada saya ye..Huahahaha~


p/s: Ada orang dah diHARAMKAN bukak FB la sampai tamat SPM..
Semoga berjaya ya kawan2..Apalah jadi kat aku kalau hampir setahun tak bukak FB?
Apa jadi kat korang kalau jadi camtu?


Dah Baca? Like dan Comment la =)

12 Kata-Kata Pujangga:

Nicaa said...

ok tahniah...
belajar rajin2 ye dik :)

~Filzati Zulkepli~ said...

bila tgk kejayaan org lain, InsyaAllah diri kita akan termotivasi. :) Selamat maju jaya dik. ^_^

FarhanahAdzlan said...

@Nicaa thankyou sis =)

@~Filzati Zulkepli~ memang ponn..betull tu..thankyou =)

Jerr said...

studi study :)

Akh Sufi said...

hey2.. tau le kite pnyer fb da x leh bukak.. jgn la citer kt orang. haha.

tapi x de la saket mane kot haram fb tuh..

hurm2.. tahniah far! banyak tu hw 2 tuh.. cuti semester nanti mungkin ko bole siapkan 5 dalam cuti 2 minggu tuh. kan3?

FarhanahAdzlan said...

@Akh Sufi xcakap kau pon..kau yg bocorkan sndiri..haha~

2 hw tu kan bersamaan 2helai sebenarnya..HAHAHAHAHAHAHA..Ingat senang ke nak buat 2helai dalam 5 hari..

Itu baru seminggu..cuti 2minggu aku rasa berpuluh-puluh kodd~tengok semangat aku dulu la klau nak buat hw berpuluh2 tu..heee~

ridoma said...

tahniah dr ridoma =)

cik bai said...

2 drpd 16??
huhu~ anway all the best k 4 ur spm
good luck!!

nasha sanza said...

rajin la belajar ye sayag...nanti dapat straight A,akak bagi kiss banyak2..hehe..=)

★ aIsyaH ★ said...

mmg jeles bile tg0k kejayaan 0rg lain..tp kita b0leh jdkn ia sbg batu l0ncatan utk kita..
*gewd larx ye..:)

jue eddy said...

dorang tak dapat bukak fb. aku yg sedih tau. nak nangis :( sedih sedih !

FarhanahAdzlan said...

@jue eddy apo yg nak disedihkan sangat..kau kan ada fon..bolej je contact guna tu..tengok aku..ada fb je..xde fon..hahaha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015