Apa Itu BE,ME, CAMPAIGN NUFFNANG??



Orang lain gembira dapat BE..Aku gembira dapat kempen je..Hahaha~
Pernah dapat BE sekali je pastu tak dapat dah~Apa pun thank you NUFFNANG=)


So di sini nak cerita pada newbie or sesiapa yang tak tau pasal tiga benda ni iaitu
BUFFERED EARNINGA,METERED EARNINGS dan KEMPEN=)


Buffered earnings(BE) – Impression yang dibeli oleh advertiser pada sesebuah blog itu bergantung pada traffik blog tersebut.Lagi tinggi traffik blog tersebut mungkin akan menarik advertiser untuk letak bil iklan (impression).

Metered earnings(ME) – Himpunan ataupun jumlah nilai kempen buffered yang telah tamat tarikhnya.

Kempen/Campaign – Pendapatan anda diperoleh berdasarkan setiap bilangan klik unik oleh pengunjung unik anda terhadap unit iklan yang memaparkan kempen iklan CPC. Pendapatan anda akan dikredit ke dalam akaun selepas 3 hari kempen CPC tamat. Kempen CPC akan tamat apabila ia telah mencapai sasaran maksimum bilangan klik. Sekiranya blog anda memaparkan iklan CPC tetapi tidak mendapat sebarang klik, maka tiada pendapatan akan diberikan.



Ramai yang mengatakan nak dapat BE nuffnang susah..Aku pun rasa cam susah jugakk.hehehe..Yang terbaru yang dah berjaya cashout duit nuffnang dengan jayanya ialah ARELIFF..Pi korek rahsia die..haha=)

Tapi kalau CHURPCHURP serius senang=)Nak daftar CHURPCHURP TEKAN SINI..
Cara nak sign up churp2 Tengok kat ENTRI INI<--click
Rajin2 la klik churp2 saya ye..Dapat pahala pe bagi rezeki kt orang lain..hehe=)

Saper2 yg pernah dapat BE beriban tu tolong2 kongsi ye=)





Dah Baca? Like dan Comment la =)

10 Kata-Kata Pujangga:

Mohd Zakwan said...

tak pernah dapat BE lagi..tapi zakwan selalu dengar tips2 dari otai, nak dapat BE kena update survey kat nuffnang selalu..zakwan baru je update semalam..hehe
Blog Mohd Zakwan :)

PURPLEVIOLET said...

header awak da siap ! ^_^
ambik kat sini ye.

http://i1229.photobucket.com/albums/ee479/Azfarah/headerfarhanahadzlan.gif

awak nak banner jugak kan?nak letak gambar kartun ke atau gambar awak?kalau nak letak gambar awak,hantar lah gamba tu kat saya.awak bagi link gambar tu ataupon inbox saya kat fb ye.

k.h.a.l.i.l.a said...

sangat x expert bende ni. letak je kat blog. huh

PURPLEVIOLET said...

azfa dah try buat transparent.tapi tak bole sebab kat photoscape memang tak boleh transparent.kalau nak nampak transparent,letak background yang sama dengan background blog.cume takot karang tak sama saiz je petak2 tu.

PURPLEVIOLET said...
This comment has been removed by the author.
ezzu said...

ezzu masih byk lgi x tau pasal nuffnang nie..hehhe

PURPLEVIOLET said...

bila saya da approve,boleh lah bagi details pasal banner tu pulak ye.

ceritasekupang said...

pernah dapat BE bulan jun-sep sja pastu lepas blog kena delete terus tak dapat...sedih...

PURPLEVIOLET said...

Farhanah..awak nak banner tu ke tak ye?kalau nak,boleh PM saya kat FB n bagi details pasal banner tu.header yang saya buat haritu rm3 ye..:)

Cik Kay Jue said...

CKJ tak berani nak letak bnda2 ni sebab tak tau details tentang benda2 ni.. huhu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015