Preparation For Umrah

Bismillahirrahmanirrahim :)


Baru tadi pukul 11.54pm baru siap packingnya. Semalam cara packing bajunye lain harini lain bila kak xila cakap kena lipat gulung2 gitu.hehehe.


Semalam lipat membantai je yg sebelah kanan. Yang sebelah kiri tu baru lipat rapi2 kemas2 gitu walaupun takdelah kemas sangat-,-



Esok bersamaan 15hb jam 4.30 am bertolak dari rumah ke KLIA. Jam 9 pagi insyaAllah flightnya :)

Rasa excitednye sampai taknak tidur. Nak tunggu 4.30 pagi terus siap terus gerak gi KLIA. Tapi dalam masa yang sama berdebar juga huhu.

Sempat call sahabat dunia akhirat aku. Sejam jugak borak kat phone hee.

Her: Nanti jangan lupa doakan kita result cemerlang SPM nanti bla3
 dan jodoh yang baik.
Me: Boleh tak aku doa aku nak kawin anak tan sri?heee.
Her: Doa kau dapat suami yang soleh.Anak tan sri tu bukan tak boleh. Masalahnya kau tak sekufu dengannya. Kita dari keluarga sederhana nak kahwin dengan orang yang sangat kaya. Diibaratkan Pengarah nak kawin dengan tukang cuci. Sesuai tak?Itu maksud aku. Kau tak dapat anak tan sri tapi kau dapat suami yang soleh. Bila kau dapat suami soleh insyaAllah segalanya kau akan dapat. Alahhh setakat nak beli stok choki2 untuk setahun tu takdehallah.Asalkan dia mampu tanggung kau dan bakal anak2 kau nanti.
Me: Yelahh kau tak restu aku kawin dengan anak tan sri nak buat camne kan?Ni nak nangis ni. hehe
Her: Biar kau tak dapat anak tan sri. Asal bakal laki kau tu mampu bimbing kau untuk jadi hamba Allah yang baik.


Bila ada apa2 hal pendapat or hape2jelah aku suka tanya dia cakap dengan dia. Sebabnya nilah. Bila dia tak setuju pendapat or perbuatan aku dia tau camner nak betulkan dan nasihatkan aku yang tak betul ni. Kalau aku salah tak pernah die tak tegur.Pasti ditegurnya :)
Sebab tu aku sayang dia sangat2 dunia akhirat. Jiran sejak umur 4 tahun until 17 tahun. 


NOTA KAT BAWAH : Doakan saya selamat pergi dan balik serta dipermudahkan segalanya. Saya doakan semua yang membaca ayat saya sekarang ni dapat pergi kesana juga :)
Lepasni update apa2 cerita saya kat sana selama 2minggu hanya di facebook dan twitter  saya sahaja.InsyaAllah Jika ada kelapangan.


Dah Baca? Like dan Comment la =)

24 Kata-Kata Pujangga:

precious moment said...

Semoga perjalanan dan urusan dipermudahkan oleh Allah..Amin ^_^

NinaAz said...

Awak... doakan saya taw. Depan kaabah. Semoga cepat rezeki anak :)
Selamat pergi dan selamat kembali

miLa saim said...

wa..seronoknya dpt gi sane..huhu..nak ole2 ea..huhu..smoge dpmudahkan segalanya ye.. :)

Lissa LaLissa said...

waaa.. bestnyaa dapat umrahh., ^^
semoga di permudahkan semua urusan.,
doakan saya cemerlang SPM 2012 yea., ehe >.<

nurul ezzatie zulkarnain said...

semoga mudah semua urusan ;)

Nyamuk Terbang said...

semoga selamat di sana

Hanida Moss said...

alhamdulillah sampai ke sana.. doa laa dapat anak tan sri yang soleh.. mane tahu rezeki Allah nak bagi ;)

puteri kasih said...

semoga dipermudahkan segalanya. Selamat pergi dan selamat kembali yer :)

Dunia Wilma said...

Semoga selamat pergi dan kembali ya ^_^

Cik Syida said...

Bestnye... Jaga diri elok2 ye.. Doakan kte dpt ke sana juga.. Blk nanti update pasal umrah ye..

Cik Yaya said...

semoga selmt dan dpermudahkan sglanya..
amin =)

Ain Dzaya said...

betul2 nak pergi ke? wah betapa bestnyer :(....semoga semuanya berjalan dgn lancar ...

Hanim Irsyad said...

macam penah dapat la beg tuw. hehe. selamat menunaikan umrah. :)

^^eKaTiKaH^^ said...

wah, alhamdulillah awak dapat menunaikan umrah. selamat pergi dan selamat balik :)

Farhanah Mokthar said...

semoga segala urusan dipermudahkan dan mendapat keberkatan daripada Allah :))

xila dot said...

selamat pergi dan pulang...bwk ayaq zam2 byk2 noh :)

Menghilangkan Bau Mulut said...

Terima kasih atas sharenya ya. Good share and good blog. Sangat bermanfaat banget. Ni ada ku kasih info tentang Menghilangkan Bau Mulut Silahkan mampir ke link http://manajemenemosi.blogspot.com/2013/01/Menghilangkan-bau-mulut.html.

Kara =) said...

selamat menunaikan umrah,..smoga slamat pergi dan balik ^^

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

ANISRAHIM said...

MasyaAllah akak baru sempat jenguk blog awk, x sempat nk kirim doa :(

Apa pon moga awk balik dgn selamat. InsyaAllah :)

adzairdawati makdara said...

selamat mengerjakan Umrah.. Mak Dara br saja pulang dr sana 2 hr yg lalu.. :)

Nieyxzha Hassan said...

Selamat mengerjakan umrah..selamat pulang ye..bestnye.. ^^♥

Lina md. munir said...

Moga perjalanan dan kehidupan dipermudahkan oleh Tuhan.

Nik Ainaa said...

bestnya dapat pergi umrah. semoga perjalanan awak ke sana dipermudahkan.jgn lupa pray for gaza n other muslim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015