Oh My ImamKu! Oh My MakmumKu!

Bismillahirrahmanirrahim :)


Terjumpa Vlog ni time duk sibuk mencari inspirasi di youtube. Apa yang dia cakap aku rasa betul dan kena dengan tepat situasi manusia sekarang.



Yang laki sibuk cari makmumnya dan pempuan sibuk mencari imamnya. Dan yang pasti kita mesti mau pasangan yang ala2 sweet gitu kan?

Tapi adakah kita sudah mem-perfect-kan diri kita untuk mempunyai pasangan yang sebegitu? Duk update status 'ohh where my imamku?'
Tapi kenyataan adakah dah solat time tu?

 Kekadang kita terlalu mencari yang perfect tapi kita tak menyedari diri sendiri belum perfect lagi apatahlagi hubungan kita dengan Allah. huhu.
Yang ni sweet tak? haha :)

'Cakap orang je kau ni kau tu bagus sangatkah?' Ohh saya juga sedang memperbaiki diri saya sendiri untuk jadi yang lebih baik dari dulu huhu. Entri ni pon mengingatkan diri sendiri jugak sebelum nak cari Mr. Perfect, Perfectkan dulu diri sendiri :)

Tak pegang tangan takpe. Dia takkan hilang selagi kamu peluk hatinya dengan Doa -UAI <3-

Nota kat bawah: Ehh korang sharelahh Vlog yang best2,lawak ke inspirasi ke selain MatLutfi,Anwar Hadi,Aisyah Syakirah dll.


Dah Baca? Like dan Comment la =)

15 Kata-Kata Pujangga:

^^eKaTiKaH^^ said...

betul tu. kite sokong. kite pun dalam proses memperbaiki diri. mudah-mudahan dapat suami yg sweet dan yg penting dpt menjadi imam utk kite ^_^

jujue lyana said...

semoga kita dapat suami yang comel dan penyayang camni . amin

NinaAz said...

Vlog maria elena? Hehe..
Saya dah jumpa mr perfet saya. Walaupun dia xperfect dimata orang lain. Tp dia perfect dimata saya. Hihi. Kami sama2 belajar untuk mencari keredhaan Allah.

aiman takisha said...

omaigod..insya-allah sy bole jd imam yg baik untuk makmun saya yakni isteri dan ank2 saya .....


rasa nak kawen komen macam nih..ahaks

Cik Syida said...

ergh, kte jarang tgk vlog, biasalah... internet kat opis xblh bukak utube.. hehehe

PeRdU cINta said...

adalah lebih baik kita merubah diri sendiri dahulu berbanding kita merubah orang lain..kerana ia tidak mudah..tetapi perubahan kita itu berkemampuan untuk buat orang lain berubah kerana perubahan melalui tauladan itu kesannya sangat mendalam..

Hanida Moss said...

perbaiki diri masing-masing insyaallah masing2 dapat tukang masak & imam masing2. haa hehe.

psst.. teringin buat vlog tapi takut kena kutuk haha..

CiK Bella said...

Bella harap imam bella jenis yang serius di luar tapi dlm hati ada taman. hehe
penyayang ><

Tengku Puteri said...

heee... xper...stiap org dh dicptakan pasangan masing2..berusaha utk jdi terbaikkkk...

mieza said...

perbaiki diri kte, insyaallah Allah akan bg kte yg terbaik..

Katak Comel said...

tq for sharing..
insaf skjp

FarhanahAdzlan said...

smoga kita smua dapat cari imam/makmum yg terbaik.
ceyyy ayat macam gelabah pulak dah hahaha

Ika Atiyka said...

Salam, saya buat entry pasal entry ini :) http://ikaaohikaa.blogspot.com/2013/02/entry-ini-menarik.html

p/s : Maaf sebab tidak minta kebnaran dulu *terlalu tertarik ngan entry ni* Haha

FarhanahAdzlan said...

@Ika Atiyka terima kasih sangat2 :) takpe asal ada credit :)

Cik Kay Jue said...

wah thnks for sharing... setuju sangat dengan vlog tu..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015