Sunnah Celup | Hipokrit? | Luar Lain Dalam Lain?

Bismillahirrahmanirrahim :)


Manyak gila kan tajuknya?Sebab tak tau nak letak title ape sebenanya. hehe.
Terjumpa video ni sebab dalam video ni x-senior aku dulu berlakon dalam benda alah nihh hahaha.



Pengajarannya bagi yang tak mau or tak tengok video ni ialah sunnah nabi mestilah diaplikasikan dalam seluruh kehidupan kita. Macamana kita di alam maya or di depan orang ramai macamtu jugaklah hati kita or dalaman kita.

Maksudnya apa yang kita buat mestilah ikhlas dan kearahh yang betul bukan seperti pelakon didalam video ini :) Apapon tengokjelahh video ni :)



NOTA KAT BAWAH: Senyum pon sunnah :)
“Tidak pernah aku melihat seseorang yang lebih banyak tersenyum daripada Rasulullah Shalallahu ‘alaihi wasalam.” (Riwayat At-Tirmidzi)



Dah Baca? Like dan Comment la =)

9 Kata-Kata Pujangga:

xila dot said...

emmm i will do it slowly...alasan kan...baru nak belajar ni...sobss

FarhanahAdzlan said...

@xila dot belajar apakah?hehe. saya pon tengah belajar sobsobs

Cik Syida said...

baiklaa.. saya akan aplikasikannya :)

Dunia Wilma said...

Nice sharing ^_^

^^eKaTiKaH^^ said...

Betul tu. Buat tu biar ikhlas. Hee. Nice sharing :D

^^eKaTiKaH^^ said...

Betul tu. Buat tu biar ikhlas. Hee. Nice sharing :D

puteri kasih said...

Nice entry ^_^

Ya memang betul..dalam apa jua kita kena ikhlas :)

Ain Dzaya said...

sedang2 slow aplikasikann..kadang,,bila kita buat itu..ini pulak yg kurang..so nak balancekan cam payah je..sedangkan benda tu simple je..nie semua gara2 syaiton yg merasuk hati..

mun said...

singgah.. nice entry :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015