Ingat tak entri lepas yang aku nak buat kek batik tu?Kalau tak usha lagi TEKAN SINI. Maka aku tekadkan hati aku bulatkan pendirian aku untuk buat kek batik tu sorang2. Sebab selama kalau apa2 jenis masakan first time aku buat mesti ada orang ajarkan.huhu. Sekarang ni gantung kat gugel je. Kalau salah bedukk je-,-
So seperti tajuk tu yang korang nampak begitulah jadinya kek batik aku yang dibuat 2hari lepas-,-Memang nak makan 'bendaalah' tu sampai tercabut pisau dari pemegangnya bengok sudu. hahaha.
Gambar atas si RURU*sukatijepanggilnamadiecamtu=P* buat. Bawah yang 'lawa' tu taktau sape yang buat-,-Macam tak senonoh anak dara makan dalam bekas tu teruskan taapi nak buat camne die taknak keluar dari situ.hahaha.
*sengaja kecikkan die punya jeles=P*
Tapi demi tak membazir kan tak elok bazir amalan syaitan jadi aku cuba untuk menghabiskan satu loyang tu. Tapi apakan daya kekerasan tu membuatkanku fedap nak habiskan.Buang tenaga nak cungkil 'bendaalah' tu-,-
So nak sedapkan hati jugak aku masak laa untuk lunch nasib baik menjadi=P Walaupun simple jee tapi puas hati hahaha.
Then harini alhamdulillah dapat Kek lapis I think but nama kat packet tu kek batik dari Sarawak from Mulawa Fashion. FREEE! Sekali dengan tudung and tupperware tu kaler oren*feveretkaler*. Seriusly thankyousomuch :)
Naktau MULAWA FASHION tu ape?TERJAH SINI dan TEKAN SINI :)
Walauapapun berlaku jadi ke tak masakan aku, aku tak kisahh :) Serik tak nak buat lagi?Tengok dulu lepasni kena ada teman hahaha.
Ini muka tak kisah aku=P I'm the black one hahaha. This is my face after two month ternak kat rumah=P
NOTA KAT BAWAH: Masak untuk lunch/dinner for family cuma sekali seminggu je sebab idea takde nak masak hari2-,-
21 Kata-Kata Pujangga:
hehehe..la...keras ke...huhu..xpe2..cuba lg ye..miLa pn x berani nak wat kek klau tiada teman di sisi..haha..senasib la kte :)
@miLa tulaa lepasni kena buat ada teman kalau tak pisang berbuah berkali2lah nampaknya hahaha
Laa xpe, first try. Cuba try buat moist cake.
Senang, bella ada post kat entry bella ari tu
Muka xkisah tp xleh blah. Hahaha..janji dah coba kan...apedehal
hahahahaha!! *glk guling2* sowie lar, xdpt nk than glak dlm ati.. tpksa guling2 =P
xper, dont give up on 1st try.. nxt tyme ada lgi.. tabik spring sbb awk brani mncuba!! (^__^)v
@CiK Bellanak pulihkan kebranian dulu baru nak cuba respi baru hahaha :)
@ishy77memang takleh blah pon haha :)
@Fakhruru blog anda bakal dibako dengan kejammnya=P takyah tabik spring sangat buat pon sbab nak makan hahaha
kita suka kek batik tapi maleh n x reti buat ^^
eqa buat pom pena jadi keras cm2.. kalau keras cm2.. jgn letak lam peti.. nanti jadi lembut balik
Huhu..cuba buat lagi..1st time mang xjadi
kihkih senang je, biarkan kat luar lama sikit, nti lembut kek tu :)
nmpk mcm sedap jew ^_^
terlebih milo kot..
Pernah tjadi. Kek keras nak mati hahah.
Jangan putuih asa! Hihi.
yang pakai gigi palsu lg tak blh mkn kek tu..
p/s: boleh masuk uia kalau xde basic Arab :D
berusaha lagi ye. hehehehe
keras eh? takpe-takpe kita belajar dari kesilapan yer..nanti sure akan menjadi ^_^
baru lepas makan kek batik td. sedapnyee :)
xpe, x salah utk mencuba lagi, hehe
klu sy wat first time lembik sgt..coklat dia terlampau bnyak sampai lembik kek tu..hehe =D
hehe.. takpe nanti boleh cuba lagi buat kek batik..kalau jadi post kat blog.. boleh tengok~ hewhew
lau nak senang , pakai sebuku butter , sepeket milo , separuh tin susu pekat n sebungkus biskut marie jee :)
kenapa jadi keras?
Keras sebab overcooked masak coklat atas dapur,saya punya pun macam tu juga. Tp alhamdulillah org kat rumah pulun jela makan. Kek batik ni ada org suka makan lembut ada yang suka crunchy. Hyhu
Post a Comment