Sayangi Aset Tersayang Anda Sebelum Terlambat!

Bismillahirahmanirrahim :)


Hari Ahad/6.01.2013 lepas kan aku ditimpa musibah yang melibatkan luka di muka dan tangan. Siapa boleh teka musibah ape?hahaha.


Tapi Alhamdulillah masih dipanjangkan umur. Cuma tu laa parut kat muka tu laa yang tak boleh blahh. Time muka berparutlahh nak amik gambar visa laa gambar pasportlah. Wathefish-,-


Tapi yang lagi perit ialah makan ubat pil dan kapsul. Ya Allah hanya Allah sahaja yang paham aku! Yang lain duk sibuk 'Pehal kau ni ngade sangat makan ubat pun payah!'. Ehh Hello panadol pon aku tak pernah telan sehingga kini! Bila nak makan ubat mesti ada scene aku telan ubat keluar balik sampai kali ketiga camtu baru dapat telan air tumpah satu botol air habis tu biasa-,-
Die suruh makan 3 kali sehari. Tapi gile hape?Makan sebijik macam separuh mati! Aku bedal je makan sekali je sehari hahahaha


Yang ni kat wrist. Petang tadi kawan aku yang sapu ubat luka yang aku gelarkan ubat kunyit aka Iodine kat tangan aku and die yang tampalkan bandage tu. Sehweet tak?hahaha

And2 one more thing disebabkan kena berpantang itu ini macamlepasbersalin dah lima hari just makan bubur kosong+fishcake.Sadis tak? Aku yang suka makan banyak tiba2 kena pantang itu ini.
Tapi aku think positip disebabkan itulah aku makan cuma sekali je sehari and2 maybe dapat turunkan berat badan aku ke.hahaha



Last but not least pengajaran disini ialah Sayangi aset tersayang anda iaitu MUKA!Jangan sampai dah berparut baru nak menyesal macam aku ni-,-

#Lepasni kena pikir pulak camner nak hilangkan parut.Huh!


Dah Baca? Like dan Comment la =)

9 Kata-Kata Pujangga:

Budak Kampung said...

bakpe jadik g2?xcdnt ek

N i e Z a said...

nmpak..teruk..kenapa yer?

ape pon mg cepat sembuh yer..

zila manaf said...

smoga cepat sembuh atototo ciannye dieee ;p

Aireyn Ashra ツ said...

ish2 semoga cepat sembuh yea ;)

Sharifah Nur Syafiqah said...

sy doakan smoga cpt smbuh.. do follow my blog.. :) nak exchange lik bleh?? kotk shoutbox awk mna erk??

FarhanahAdzlan said...

@Budak Kampung Belum tahap nak dipanggil ekcident kott hehe :)

@N i e Z atakdelah teruk sangat just luka :) btw terimakasih ^^

@zila manafterima kasih..
a'ah cian kita*gayalikeachild* hahaha :)

@Aireyn Ashra ツ Terimakasih insyaAllah :)

@Sharifah Nur Syafiqahterima kasih :) shoutbox saya memey takde hehe

kak nora said...

bunda datang ziarah..

Ain Dzaya said...

kalau nak hilang parut lebih cepat dalam masa seminggu..makan vitamin c yang 100 mg / 500 mg..beli kat farmasi..komfem kulit terus pulih cam asal..malah makin gebu, cerah n lembut cam bayi...sebab ain dah try..eh terpromot pulak..hehew..

Ain Dzaya said...

kalau nak hilang parut lebih cepat dalam masa seminggu..makan vitamin c yang 100 mg / 500 mg..beli kat farmasi..komfem kulit terus pulih cam asal..malah makin gebu, cerah n lembut cam bayi...sebab ain dah try..eh terpromot pulak..hehew..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015