Tak Suka Restoran Sebegini!!!

ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT SEJAHTERA


Restoran yang aku akan pergi kali PERTAMA dan kali TERAKHIR~

1> Pelayan dia KUKU PANJANG..

2> Pemasak dia rambut panjang tapi TAK IKAT RAMBUT..

3> Potong something TAK PAKAI PLASTIK..
Espicially pembuat roti canai dan seumpamanya..



Restoran yang aku tak kan beli dan xkan masuk lagi tempat tu..

1> Bebas Merokok di situ..
Cuba korang bayangkan makanan die terbuka..
Then kat situ penuh orang merokok..Pasti ada angin yang bawa asap tu ke dalam makanan tu..Tak tau la kalau ada yg tak kisah..
2> Owner dia Bukan Islam..Walau aku lapar camner punn aku sanggup minum air kosong dari beli makanan kat situ..Walaupun pemasak dia Islam=P
Perkara yang shubhah(ragu2) baik dielakkan=)

Ini pendapat aku je la..Korang camne?Ke korang tak kisah asal kenyang?


p/s> Korang makan chicken chop pakai tangan kiri ke??
Salah ke aku cakap aku pakai tangan kanan??
*Aku potong habis dulu semua ayam tu untuk mengelakkan makan tangan kiri..Salah ke?*


Dah Baca? Like dan Comment la =)

11 Kata-Kata Pujangga:

atiqsalleh said...

kalo taknak org merokok.. pergi restoren yg aircond.. kompem takde yang merokok...

Ku Nurulhanisah said...

tangan kanan.hihi

Ku Nurulhanisah said...

tangan kanan.hihi

Hafifi Izzuddin said...

biasalah kalau makan kat warung2 mesti ada yang merokok. tapi sumpah tak selesa sebab asap dia termasuk dalam makanan. eee. haha.

Terbang Bersamaku said...

sy pun tak suka ciri2 restoran yg mcm nie..kt ena cari tempat mkn yg halal & bersih..=)

Azzah said...

baik masak kat rumah..

Lee Yna said...

saya sokong..walaupun makan kat hotel skali pon..sy ttp akan pakai pisau kiri n garfu tgn kanan..supaya bila suap guna tgn kanan..hohoho..biasanya kalo sy tgh makan n deria rasa bertukar, sy akan tgk sekililing untuk mencari sumber bau rokok..then sy akan tenung lama2..hahaha..

khatgrafik said...

Just katakan tak nak pada rokok.. anda mampu mengubahnya :P

denpo said...

Hotfile Premium Cookies

al akhyar said...

kanan. aku potong ayam tu dengan tangan kiri, walaupun aku bukan kidal. (susah, tapi boleh cuba berlatih)

Miss Eiza said...

tak makan jgk tmpat syubhah,,ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015