Kisah Haiwan Dalam Kehidupan~


Selama 16 tahun 6 bulan aku hidup ada dua je haiwan belaan yang aku sayang giler2..hahaha~

First ialah KUCING yang terakhir aku bela namanya TOM=)
Tom sangat bijak dan maybe dia pun sayang kat aku~hehe~

Malas nak cerita panjang sebab pernah cerita kisah kucing ni..
KLIK SINI kalau nak tau=)

Kedua HAMSTER~Ekceli ini hamster orang lain tapi aku sengaja nak bela kejap..
Tapi lama jugak aku bela setahun lebih..Aku bela dia pada akhir tahun form 2..
Tapi naik form 3 aku dah duk hostel so aq suruh je la abang aku jagakan~

Eh lupa plak nak cakp nama dia CIT CIT..Sebab apa nama die tu?Sebab bunyi die tu..hahaha~Tapi hamster tu mati jugak~

Ada satu hari tu dah nampak dia macam sakit aku pun suruh la abang aku hantarkan hamster tu ke klinik..Tapi dia tak mau plak..Aishh ngade sungguh~

Last2 ada satu hari tu aku telefon mak aku kat asrama mak aku cakap hamster aku dah mati..Menangis kat public phone tu jugak..Nasib baik takde orang perasan..hahaha~Balik rumah terus aku buat rusuhan dengan abang aku secara kecil-kecilan..haha~
Setelah kedua2 haiwan tu mati aku dah tak berminat dengan kedua2 haiwan itu lagi..Walaupun dia comel..baik ke dah tak de hati dah~Takut mati lagi hati aku jugak sengsara~heh~

Gambar dua ekor tu tiada langsung dalam simpanan sebab semuanya hilang tanpa dapat dikesan..Tapi yang pasti kedua2nya takkan hilang dalam ingatan aku kerana aku seorang yang setia..Sekor mati aku dah tak cari lain dah#ada kena mengena ke#..Hahahaha~

Tapi terkadang terpikir jugak..Janganlah perasaan aku kat manusia macamni jugak..Sorang orang yang sayang meninggal terus dah takde hati dah nak cari lain..hahahaha~


Dah Baca? Like dan Comment la =)

13 Kata-Kata Pujangga:

Areliff said...

tengok kuceng teringat kuceng ku kena culik..syg gile dah la aktif heheee

FarahNazurah said...

kat rumah fara ada kucing dgn ikan. dulu ada burung, tapi dah mati T_T

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

suke kucen jugak! i have 2 naughty cat =)

watakutama said...

kucing dan hamster !

saya sayang mereka :)

Awan Biru said...

Bela ikan. Senang nak jaga.

@ Syima Raaif @ said...

bela kura kura pun best..comel hamster tu :)

missbunga said...

kalo dya, kt umh dh mcm mini zoo..
bela hamster, burung, ikan, rabbit..cuma kucing je x..

soleheen said...

saya bela 4 ekor kucing n 3 ekor hamster...susah gia nak jaga...si kucing 24 hours nak bunuh si hamster...hadoii

entri baru di soleheen.com "Samsung Glaxy Series bawah RM1000 mana patut pilih?"

FarhanahAdzlan said...

@soleheen wow..boleh tahan juga..haha..kurung je kucing tu..hahaha~

syieda ;) said...

syieda suka kucing!
kat rumah ada 2 ekor kucing ;)

kim heeruul said...

ajal mereka sudah tibe.nak buat mcm mane kan..jgn sedih ye

Pendamba Mawar said...

PM pun penh khilangan apa yang PM syg..:(

F.A.R.A.H. deeb said...

Akak dulu pernah bela kucing sampai 21 ekor, arnab +-7,8 ekor, ikan sampai skang bela. Kucing n arnab dh xleh bela sbb tetiba ade asma la pulok! Haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015