Think Positive For Exam =)


Ramai yang mengatakan sebelum exam bermula..
Soalan mesti susah
Aku mesti tak boleh jawab
Aku memang stupid dalam subjek ni..
Kalau baca punn mesti tak boleh jawab gak...

Belum mula lagipun exam tu..
Dah cakap sebegitu..
Prinsip hidup aku adalah...
THINK POSITIVE..haha..
Tak boleh berfikir sebegitu..sebelum melalui sesuatu..

Kalau dah tau tak boleh tu..
Baca lah apa yang lemah..
Latihan dipertingkatkan....
Tanya guru senang..
Banyak lagi usaha untuk mendapatkan kecemerlangan..

Kalau dah habis exam..
Barulah buat cam aku buat ni..

Soalan susah giler beb..
Kalau tak lulus ni aku bako kertas tu..
What The Fish soalan tu..Pening otak aku beb...
HAHA..:)

Percaya cakap aku..
Apa yang kita fikirkan tu lah yang kita akan dapat...
Betul tak??


p/s>Jawab soalan Chemistry sampai migrain...
Urat2 otak sumer tegang..Hampir nak terputus...haha..
GGRR~Tolong la bagitau aku macam mana nak jawab exam chemistry dngan jayanya..
Belajar paham..bile nak jawab soalan blur..macam tak penah belajar plak..



Dah Baca? Like dan Comment la =)

12 Kata-Kata Pujangga:

Nica said...

teringat dulu form 4 n form 5 belajar chemistry selalu kena berdiri dalam kelas sampai masa habis.. huhuhu

FarhanahAdzlan said...

@Nica
wahhh..knapa plak tu..nakal ek..haha..:)

zarul farhana said...

dulu law nk exam ja msti isaw soklan apa yg akan kuar..

RynieNas * KyuRyn said...

bila jawab ketas chemistry migrain ??
kamu memang tader kimia ngaan subjek tu...teruskan usaha ya...hahaha

KinosKoko said...

usaha lagi..hahaha

Syahirah Suhaili said...

chemistry bez kot masa skola dulu..physics yang xbez..haha..tp memang btol la,kalau fikir yang negative awal2,mesti mcm xde smangat je nak jwb exam dgn baik..so think positive..mesti boleh punya :D

FarhanahAdzlan said...

@Syahirah Suhailichemistry memang best..but exam die xbest..haha..pkai trade mark sya k..think positive..:)

Awan Biru said...

Ya betul tu. Kalau kita dah kata yang negatif awal-awal, otak kita akan setkan yang ia akan susah walaupun ianya mudah.

qasehraihan said...

blum cuba blum tau..kan??kena positif, jgn gemuruh..nt blank..huhu

Ummu Nuha said...

salam...kena slalu buat latihan kimia.baru blh mahir dgn soalan2. :)

::blog anak jawer:: said...

exam memang menakut kan... tapi kalau kita takut dengan exam...lagi bahaye...relax je sudah..asal study..hehe

Jom singgah= kpop celup versi malaysia

CN said...

kalau masa CN student dulu, banyakkan buat past year.. coz ada certain2 paper, soalan ulangan..masa CN jawap chemistry dulu, bukan nak terputus, terputus sudah..sbb banyak keluar mcm past year

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015