Cerita Hari Ibu =)


Tertarik dengan citer kawan aku ni..
*Sebenarnyer malas nak pikir..tu yang copy jer..wahaha..*
Citer dia SANGAT sedih...
Nak nangis aku baca pepagi buta citer tu jam 1.10am +Ngantuk..hahaha..
Tak mau cakap banyak..Tengok ni citer die..

Ceritanye bermule pada satu hari mulia dalam bulan mulia.Bulan ramadhan.. ketike semua umat islam sedang berusaha jerit payah menahan lapar dahaga serta perkara membatalkan puase, wujud seorang budak laki2 dengan emaknye.. die x puase! Hurm.. x per kot.. die bdak2 lg.. hari itu, die bawa pulang seorang rakannya pulang.. ketika itu waktu tengah hari..

Tibe la saat makan tengah hari, si emak lantas berkate pada anaknye..

“sayang, nak makan?”
“nak! Nak telur goreng hancur.. mcm dulu yg sedap ibu masak.. sedap!”
“OK!”

Maka si budak pon leka bermain dengan kawannye di ruang tamu.. kemudian, kawannye nak ke bilik air.. jadi si budak bermain seorang diri seketika.. kemudian, ibunye berteriak.. mengatakan bahwa telur suda siap di dapur.. si anak hanya menyahut “yela!”.. si anak terus bermain, sehingga datang kawannye dr tandas.. die pon mngajak kawannye ke dapur.. kate emaknye, telor goreng ad di dapur, bawah tudung saji.. jd, arahtujunye adalah tudung saji.. tapi bile die selak tudung saji, memang ad telur goreng, tp bukan yg hancur…
Si budak lantas menjerit.. “ibu!! Apa niH?!!!”.. si ibu dtg ke dapur.. menyangke sesuatu terjadi pada anaknye itu..

“orang kate nak telor goreng hancur la !!” jerit si budak.. jeritannye bergema ke segenap ruang rumah.. lantas dengan tanpa berfikir dicampaknye pinggan berisi telur itu ke arah ibunye.. pecah berderai pinggan kace itu.. si budak lantas mengajak kawannye untuk keluar dr rumah..

Apa
kate si ibu ? hanya perkataan “baik2 jln sayang, kace..” saje yg terucap sambil air mate menitis.. serpihan pinggan dikutip perlahan oleh si ibu.. si budak terus melangkah keluar membiarkan ibunye keseorangan dirumah.,.
Di luar rumah.. si kawan terasa serba salah.. die kemudian menceritakan.. bahawa, sememangnye ibunye sudahpon membuat telur goreng hancur untok die, tp si kawanlah yg bertanggungjawab memakan sampai habis.. dan satu lagi.. ketike si anak melemparkan pinggan td, kaki ibunye sebenarnye berdarah.. luke dek tertusuk serpihan pinggan..

Si anak berlari pulang.. ingin mendapatkan ibunye.. sesampainye die di rumah.. ibunye berkata tenang..
“sayang, ibu buat telur goreng hancur baru..”

Aku sebenarnya tak minta kbenaran lagi dari kawan aku
nak copy citer die...
Takper2..minggu depan kau balik baru aku cakap..hehehe..


Sedih tak..Cakap la citer ni memang menyentuh perasaan..!!hee~
Usha blog pemilik citer ni kat SINI..
Last post dari aku untuk 2minggu ni..Nak exam..hee~


Dah Baca? Like dan Comment la =)

3 Kata-Kata Pujangga:

zarul farhana said...

kciannya...

kpah k-poh said...

didik anak terlalu memanjakan..jadi mcm tu lah...

Atiqah said...

*sobs*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015