I'M SELFISH..??

Aku jual ikan..??
Haha..gurau2 ok..

Nak tanya pendapat korang??
Cuba la bayangkan aku ni kawan korang..
Ceritanya bermula begini..

Aku ni selalu balik sekolah lambat..
Disebabkan itu aku akan ditinggalkan oleh bas..Biaselah tu kan..

Then, kadang2 parents aku boleh ambil aku kat sekolah..
Kadang2 tak..So aku kena balik naik bas awam la..

Aku ni jenis mengada-ngada or penakut
sikit nak balik sorang-sorang..
So,aku mesti la ajak kawan aku balik sekali dengan aku an..
Memang kebetulan pengangkutan dia pergi dan balik naik bas awam..

Kalau naik bas awam..
Dia takdernyer nak hantar sampai depan rumah..
Aku kena jalan kaki tak tau lah berapa ratus meter jauhnyer..
Sampaikan kasut sekolah baru aku bleh haus+berlubang..
Baru tiga bulan pakai beb..
And aku akan kepenatan berjalan dan menyebabkan aku amat penat..
Permasalahannya disini..
Kadang-kadang aku akan balik awal and
mestilah dah boleh naik bas sekolah aku an...
Kadang-kadang pun parents aku boleh ambil aku kat sekolah..

Masalahnyer bila aku cakap nak balik
dengan bas aku or parents aku..
Dorang akan cakap macamni..

"ORANG SENANG KAN,MAK BAPAK BOLEH AMBIL,KITA NAIK BAS MINI JER"
"KAU NI BILA SUSAH CARI KITAORANG,SENANG BALIK CAMTU JER"
"MEMANG KAU NI PENTINGKAN DIRI"

Oh tidak..!!Seriously,kadang2 aku terasa gak dorang ckap camtu..
Aku bukan tak nak balik dengan korang...
Tapi tak boleh la hari2 aku balik naik bas awam..

Korang tak perlu nak jalan jauh sebab rumah korang dekat
dengan tempat korang diturunkan oleh bas mini tersebut..
Jalan sikit jerr dah sampai..

Disebabkan aku nak jaga hati korang..
Everyday aku balik dengan korang..
Walaupun aku boleh balik dengan bas aku..
Kecuali hari Jumaat la..
Sebab aku penat la derr..

Kalau aku balik dengan parents aku or tak balik dengan..
PASTI aku akan cakap ngan korang..
Tak pernah aku balik tanpa roger kat korang..

So pendapat korang camner..??
Aku pentingkan diri gak ke..??

Kalau ya..Please tell me camner nak atasi
problem ni..!!

p/s>Dah lama tak makan durian..
Sebab my mom tak leyh bau punn durian..apatah lagi nak makan..
Kena pendam jerr la..Dapat dengar kawan2 citer pasal durian jerr la..ggrr~
Korang jadi camtu x..huhu..:(


Dah Baca? Like dan Comment la =)

9 Kata-Kata Pujangga:

Atiqah Rzk said...

ishh sampai cakap camtu. sabar je la. Tak selfish pun ;)

mya bajuri said...

itu bukan penting diri.. yela rumah dorg dekat, xpela. kita yg jauh ni, kurus la hari hari jalan kn..dah penat sekolah lg..

mungkin boleh explain dekat kawan-kawan :)

FarhanahAdzlan said...

@mya bajuridah penah explain dah..xtau nk wat per..hee~:(

Awan Biru said...

Diorang tak memahami situasi saudari tu. Tak mengapalah, usah difikirkan.

Tak makan durian. Keropok perisa durian, makan.

FarhanahAdzlan said...

@Awan Birumaybe kowt..sya plak cuma mkan durian jerr..yg lain2 brunsurkan durian sya xmkan..hehehe

nurAMALLINA said...

Tak semua orang berpuas hati dengan apa yang kita buat. Sabor jelah. :)

FarhanahAdzlan said...

@nurAMALLINAyup..betoll tu..

sha said...

klu parent ambil, kenapa tak ajak diorg sekali?

dah terangkan tapi diorang tak faham ek?

Naik je bas sekolah tu, tak payah la naik bas mini. Lantak diorg la. Sekarang mmg diorg tak faham situasi kita tapi bila lama-lama ok la. =)

Nak makan durian jugak. hari tu makan dgn kawan2 pun, 'kerang' buahnya. tak sedap.

Nyze 二ザ Crazee said...

just be cool...
cause u know urself better than them.
lain lah kalau rasa penat berjalan tu bleh transfer kat diorang. haha. baru diorang rasa.. >_<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015