Soalan | Korban Cinta Sendiri? Sanggup Ke?

Bismillahirrahmanirrahim :)  


Ada tengok satu sinetron Indonesia dikala tengah tanam anggur kat rumah.
Perempuan A sanggup melepaskan lelaki yang dicintanya kepada sahabatnya demi kerana Perempuan A amat meyayangi sahabatnya.


So kalau korang adakah korang buat sebegitu or mempertahankan 
cinta sejati korang dengan berterus terang?


Ke macam drama TV3 Cinta Itu Milikku dengan membalas dendam?
hahaha=P



Dah Baca? Like dan Comment la =)

21 Kata-Kata Pujangga:

Siti Nurazwaniza said...

Hi pretty! azwa dtg ke blog awak yang sangat comel ni ya :) Feel free to visit mine :)

Arol Mubin said...

Kalau Arol, lepaskan jelah dan fikir positif. Mungkin Allah nak beri seseorang yang lebih baik. :)

P/S: Ada jek terselit Cinta Itu Milikku eh? Ending dia tak best sangat lah. Hehe! :D

FarhanahAdzlan said...

@Siti Nurazwaniza terimakasih :)

@Arol Mubin terbaekk laa lu :) hahaha yeahh memey ending die ntah pape.budak kecik brdendam?

Aliz Elyce said...

Uwm , lepaskan sahaja dia . Mungkin ada yang lebih baik daripada . Mungkin juga ada hikmah di sebalik itu :)

Farah Hanani said...

sometimes, we have to leave our lovely person...saye x pakar sgt dlm bab ni...

Btw,blog awak cntik sgt!! saye dah follow~~ follow me back tau ;)

EylenVee said...

Hello blog awak lawa lahh :)

Done follow you. Pada pendapat saya, ia bergantung kpd insan itu sendiri. Kalau dia sgt cintakan teman lelakinya, dia harus berterus terang kpd sahabat baiknya. Sahabat baik dia tu pun mesti lah faham akan situasi tersebut. tak baik berdendam-dendam ni. Hehheheh

Sya Syahirah said...

Lepaskan.Kalau dia datang balik, maksudnya dia milik saya.Hehe.Eh ending cinta itu milikku tu macam zara tu jadi jahat/gila haha

FarhanahAdzlan said...

@Aliz Elyce YEAH AGREE :)

@Farah Hananiterima kasih :)

@EylenVee betul2 :) dendam tu bukan saya lahh..hahaha^^

@Sya Syahirahyeah!cinta sejati ni..hehe :) a'ah memey pon maybe die berdendam pasal mak die mati tu kot.

♕tashyra said...

nak lepaskan ke? hee,yelah. takkan lah nak balas dendam pulak kan? dosa. hehe,demi kawan kita yang tersayang.

beloGIsam said...

balas dendam buka cara yang terbaik,,tapi susah bila diri sendiri nak buat keputusan sekirannya tiada nasihat dari belakang ni..kita lebih rela melihat kawan yg bahagia,ddaripada meliaht deritanya,, so pendapatnya,, lepaskan jela,, yang lain menanti,, pahit jangan dicari

Aiena™ said...

aina ade jgk kt sorg bdak laki nih. tpi aina rse yg kwn prmpuan aina tuh syok kat laki tuh jgk. so aina jauhkan diri dri laki tuh. hehe

Faqihah Husni said...

hahahaha.. tak tau nak cakap sebab tak pernah bercintan-cintun monyet ni..

p/s: blog anda mungkin akan direview oleh aisyah humaira krn awk berjaya menjadi followernya ke 4000th! ^_^

p/s lagi : kenapa x letakkan shoutbox di blog ni eh? huhu..

NUR SABRINA FIRZANAH said...

andai dia bukan untuk kita , kita kena lepaskan huhu

Nurliyana Zulkifli said...

Assalamualaikum , terima kasih sudi masuk blog Akak , akak folow sini juga.
pendapat akak, cinta itu fitrah milik Allah , mohon petunjukNya. moga tak tersalah pilihan

Rozita abd rahman said...

ikut kata hati mati...ikut rasa binasa... ikut cinta? hmmm entahlah...kecuali cinta teragung utkNya..
meh singgah sini
www.rozita-ceritaita.blogspot.com

dEdEQ dE wIshEs said...

INSYA ALLAH LEPASKAN JE .. SBB KALO DIA JODOH KITE .. WALAU JAUH CAMNE PUN PERGI .. AKAN JUMPE BLIK

✿A I N A A✿ said...

kalau boleh ena usaha pertahankan dengan doa atau apa apa je janji baik.. tapi kalau dah bukan jodoh kita juga, ena lepaskan... =)

Mimie Najib said...

alamak, akk tak tgk pula cite yng dimaksudkan..tp apa yang akk boleh kata, seandainya llki tu juga mempunyai perasaan pada ppuan B (shbt) itu, lebih baik lepaskan.. daripada kita merana dikemudian hari.. akk dh prnh alami.. alhamdulillah, skrng dh tunang pun dgn jodoh yng Allah beri.. :)

FarhanahAdzlan said...

@♕tashyra balas dendam tu hanya orang yg takde iman je..hehe :)

@beloGIsam yeahh agree!pahit jangan dicai :)

@Aiena™ xpe laki bukan seorang..haha:)

@Faqihah Husni terima kasih :) memang tak letak shoutbox buat masa sekarang.ehhe:)

@NUR SABRINA FIRZANAH yee betul tu :)

@Nurliyana Zulkifli yeahh jangan lupa Allah :)

FarhanahAdzlan said...

@Rozita abd rahman betul tu kejar cinta Agung dulu :)

@dEdEQ dE wIshEsyup betul tu :) Allah dah tetapkan qada' qadar kita^^

@✿A I N A A✿ yup minta petunjuk Allah ^^

@Mimie Najib ye?Alhamdullilah^^Allah itu kan Maha Adil^^

fatin alyaa said...

follow #2773

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015