Tips Atasi Ketagihan Terhadap Sesuatu

Bismillahirrahmanirahim :)


'aku deactivate acc tu~~ sebab from now on, no more kpop!! new year resolution!!'
'Seriusly?'
'Yup. Semua aku dah delete lagu video kpop semua dah takde'
'Dahsyatnya cara behenti kau. Tak tahan lama kalau benti mengejut camtu'
'Thats the only way to stop.'
'We look and see kayy'



Seminggu kemudian.

'Aku memang takleh tinggalkan kpop :'('
'Tu laa aku cakap mana boleh behenti drastik camtu. Jiwa kau dah sebati dengan kpop. Sama jugak dengan orang merokok. Takdenyer selama 10 tahun merokok berguni2 esoknya nak stop terus.'
'Aku betul2 nak stop dari kpop ni'
'Untuk berhenti kau kena kurangkan dulu bukan stop terus. Amik kertas tulis apa yang kau nak kurangkan contohnya sehari dengar sekali jee lagu kpop. Buat selama sebulan. Tepek kertas tu kat tempat yang kau selalu nampak. Macamtu jugak bulan2 yang seterusnya.'
'Yea. One step at a time'
'Jangan risau takde orang yang pukul kau nak berubah slow2 ni. Laju2 nak kemana haha'


Sebenarnya taktau nak letak tajuk apa yang sesuai. haha


Konklusi dia kalau nak berubah ke hape takpayah nak drastik dahsyat bebeno contoh dari free hair terus ke tudung labuh berpurdah. Buat sikit2 asalkan istiqamah dan perubahan tu sentiasa ada dari semasa ke semasa.


Dah Baca? Like dan Comment la =)

7 Kata-Kata Pujangga:

Miss Xyz said...

Ahaha yep. Srsly masa baca psl tudung tu, trigt sorg senior ni.. Dia dulu free hair, pastu start pakai tudung biasa tp full time lah. Then, dia start pakai tudung labuh. Skrg ni, dgr kata dia dh pakai purdah.

Lagi advance tuuu


Thnks for sharing <3

Hidayah Suhailee said...

ha'ah.. xblh nak brubah scara drastik.. sbb slalunya x akan mnjadi

nuyui a.k.a miss YUI said...

Kalau mmpu xpe. Pelan2 pun ok =)

Amanina Mads said...

nk berubah kena la betul2 dan ikhlas dari hati.. hehee

huda azmi said...

setuju sangat !
tak perlu nak kelam kabut berubah..kalau drastik sangat perubahan, tapi hanya untuk sementara tak de guna jugak kan..
biar slow and steady..yang penting istiqamah :)

follow #3199

FarhanahAdzlan said...

@Miss Xyz kalau boleh advance lagi bagus alhamdulillah :)

@Hidayah Suhailee yup. sebab hati manusia sentiasa berubah2.

@nuyui a.k.a miss YUI yup ikut kemampuan diri masing2 kann :)

@Amanina Mads yup biar terpaksa asalkan akhirnya akan membawa kepada kebaikan juga satu hari nanti insyaAllah

@huda azmi agree muchh! hihi

Jari Manis said...

BETUL buat sikit2...dari x buat langsung..berubah sikit2 dari x berubah langsung kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015