Home Organizing : Peti Ais

Bismillahirrahmanirrahim :)

Kadang duka google pasal home organizing, home decor, diy itu ini macam2 lagilah. Suka tengok. Nak buat ikut mood haha

Harini jumpa tips untuk peti ais kemas. Dekat BLOG INI.

1. Simpan barang dalam bakul.

Keep things in place with baskets.
Sources : Google



2. Guna Alas untuk lapik permukaan fridge.

Line your shelves with easy-to-clean mats.
Sources : itsanorganizedchaos.com 


3. Labelkan bakul yang ada


LABEL the baskets.
Sources : Google



4. Labelkan bahagian pintu


Label the doors.
Sources: Google

5. Wrap the tray dengan plastik.



6. Simpan bahan mentah dalam bekas. Dan bukannya plastik

Gunakan bekas petak lagi jimatkan ruang!.



Serius nampakk sangat kemas cantik tersusun. Love it :)
Banyak diy, home organizing yang lain jumpa kat BLOG INI :)
Tengok2 ini entri tahun 2013 kepunyaan blog tersebut iaitu cik hani yang sudah berkawin :) Lepastu dah laa pandai menjahit <3

OK tu jee nak cuci mata lagi kat gugel benda2 yang cantik kemas macamni hihi




Dah Baca? Like dan Comment la =)

6 Kata-Kata Pujangga:

Nooriah Abdullah said...

waalikmuslam dik, wah best ada idea utk simpan barang2 ni, kaknoor singgah follow sini :)

ahmad said...

Singgah sini

https://www.bajusweetmuslimah.tk/2015/01/malaysia-best-blog-2015.html


https://www.blogahbar.tk/p/perancangan-kewangan.html

https://www.lenovomurah.tk/

Jemput singgah2 ye.. Dan subcribe utk promosi terbaru kami :)

Miss Xyz said...

Bagus ni idea2 nak kemaskan lagi ruang.

Farrah MF said...

Nak buat beginilah. Akak time penat+malas, bila buka peti konfius jap,..ni peti sejuk ke stor nih?

Ezy Loy said...

blog my bff ler tu blog cik hani..
teheee..

Jari Manis said...

ahaa..kan kan nampak kemas dan tersusun..boleh try..fridge umah sis JM tu cenonet je...perlu arrange dgn betul lah lepas nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015