SPM : Kepala Tak Berasap Tak Sah !

Bismillahirrahmanirrahim:)


Sepanjang 4 hari SPM berlangsung subjek BM,BI,MATH MODEN dan SEJARAH :
Masuk dewan muka happy and hati berbunga-bunga,
bila keluar je dewan muka berkerut2,kepala otak berasap whoooaaa walau subjek BM sekalipun..

Tak pernah sekali pun bila keluar dewan hati tenang..

Itu belum lagi subjek SC yg laun sperti ADD MATH, PHYSIC, CHEMISTRY & BIOLOGY..Rasanya kepala otak ni boleh meletup lebih teruk dari gunung berapi bila keluar dewan..huh...


But walau sesusah mana pun soalan tu aku akan usaha juga untuk menjawab dan takkan sekali2 membiarkan ia kosong dan yang paling penting bagi aku sangat rugilahh orang yang keluar dewan awal sebelum waktunya..
sebab kadang2 time2 last minute laa Allah tolong kita spt aku time jawabb paper sejarah yg mula hampir putus asa tak ingat  nama tempat bdasarkan gambar..tapi dapat jugak ingat beberapa saat sebelum tamat..hehe..

"WAThefish gambar senang ni boleh lupa..astaghfirullah"
Selepas tu entah macam mana ilham/tiba2 je kodd ingat balik gambar tu..
Angkor WAT rupernyer..Almhamdullilah..



So konklusinyer disini jangan sekali2 putus asa terhadap pertolongan Allah..Yang penting ialah YAKIN KITA TERHADAP PERTOLONGANNYA dan BERUSAHA sehingga Masa yang terakhir..



Dah Baca? Like dan Comment la =)

1 Kata-Kata Pujangga:

Busyra Bt Takiyudin said...

betul tu.. jngan sesekali putus asa.. dah rasa tak boleh jwb tu jngan la cuba nak keluar.. biar la tunggu masa tu habis dulu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015