TUTORIAL > Line Di Post Footer

Bismillahirrahmanirrahim =)



Alia Syuhada ada tanya benda ni..Sorry lambat jawab sebab ketika itu saya masih SPM~Maksudnya adalah seperti gambar dibawah dekat bawah sekali post ada dua line =)

1) Pergi ke TEMPLATE-->EDIT HTML-->PROCEED

2) Search using ctrl+f code kat bawah ni: 
     .post-footer {

3) COPY CODE bawah ni: 
    margin:0.25em 0;
padding:10px 10px;
color: #13E613;
text-align: center;
border-top: 2px inset #13E613;
border-bottom: 2px inset #13E613;
font-size: 100%;
}   

4) Dah copy? Paste kat bawah code .post-footer { yang korang cari tadi..

MERAH: Ikut warna korang suka..Cari DI SINI !
BIRU: Alignment ayat kat post footer..Boleh tukar right/left/center.
PURPLE: Ikut pilihan korang dashed/inset/outset/ringe..

5) Tekan preview dulu baru save =)




p/s: SPM DAHH HABISSS!!!! Apa perasaan korang dan apa yang korang buat pada last day sekolah?



Dah Baca? Like dan Comment la =)

4 Kata-Kata Pujangga:

nurazzah8 said...

Salam, auntie dah follow blog farhanah ..nanti follow lah blog auntie semula ya ..farhanah baru habis SPM ke? Tahniah ..semoga farhana mendapat keputusan yang cemerlang...

auntie Azzah8
http://nurazzah8.blogspot.com/2012/11/segmen-follow-dan-blogwalking-oleh.html

lala said...

hmm hai, nak tanya boleh? macamana nak buat exchange link tu o.O hehe

Alia Syuhada said...

terima kasih kak.. :)

FarhanahAdzlan said...

@nurazzah8 terima kasih =)

@lalayg letak link banyak2 tukan?klau saya dah buat saya gitau :)

@Alia Syuhadawelcome =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015