SPM Kisahku#6 Farhanah Dan AddMath



Semalam hari sabtu kan?Kita jawab exam add math tau..
Disebabkan saya ni memang la amatlah sangatlah 'pandai' saya berjaya jawab 3 soalan dari 9 soalan dalam satu helai kertas jawapan je..

Jimat kan?Bagus betull saya ni..Cikgu saya pon jimat dakwat pen merah..Memang saya ni anak murid yang solehah..Tak payah cakap..Malulah..hahaha~


Actually malas nak amik exam yang aku tak ambil haritu disebabkan aku gi kem banjir kat hulu langat tu?hahaha~Tapi cikgu suruh jawab aku pun jawablahh dengan TERpaksa sebab dalam otak aku bab yang aku paham hanyalah PROOGRESSION shaja..Bab lain tu disebabkan sibuk dengan syarahan aku xdapat nk pickup bab tu~Kesian kan?Ceyhh~


Tapi ada satu part paling sadis bagi aku..Bila hantar kertas jawapan cikgu cakap apa tau? "Sehelai je kertas jawapan awak?" 3 orang lagi yang jawab exam semua berhelai2..
Sedangkan sebelum exam semua cakap kat aku 
"Relaks farhanah,kitaorang langsung tak bukak buku"


Then bila habis exam semua kawan2 aku cakap "Semua soalan aku dapat jawab..Soalan 8 SAHAJA susah"Part tu la yang berjaya mengeluarkan hingus aku dari dua lubang hidung aku ni~hahahaha~

Masa tu aku rasa apa tau?Aku rasa aku ni amatlahh bodoh..Sebab tu aku memang tak boleh nak pandang and cakap dengan korang masa tu..Sebab tu laa aku tak mau amik exam yang lain..Sebab aku takut nak dengar korang cakap camtu lagi and senyum sebab soalan tu korang boleh jawab walaupun tak study..Aku tak marah ponn la~
Sorry to Jannah,Yang and Najwa buat korang terasa hati=(



And lagi satu aku terharu time nazihah dengan hazrina tenangkan aku..Ini lagi satu part yang menambahkan hingus dalam lubang hidung aku..Tak jadi gi makan kodd sebab nak pujuk aku~Puiii geli kodd nak cakap camni kat korang~Aku ni brutal tau..Hati keras..Mana boleh terharu..Puiii~






p/s:Dulu aku bebel kat kawan aku kurangkan hal2 kokurikulum sebab dah jejas pelajaran die..Sekarang jadi kat aku balik plak~Siapa nak nasihatkan aku?



Dah Baca? Like dan Comment la =)

8 Kata-Kata Pujangga:

anNaqia said...

sebab tulah, kite tak boleh sangat nak dengar cakap-cakap orang. insyaAllah, usaha tangga kejayaan. usaha kne lebih drpd orang lain la sket. :) dun wori.

Cik Kay Jue said...

gimik je dorang tak buka buku. urm.. may be betul juga awak. kadang-kadang add math ni tak perlu buka buku sangat juz perlukan kefahaman dan rajin buat latihan.

hehe.. awak kena usaha lebih cikit nampaknya untuk add math ni, farhana. biar lulus. jangan gagal tau! nanti sebab 1 subjek, lain2 yang ok tu nampak tak ok... chaiyok! u can do it.

*p/s : kalau tak tau sangat add math ni, fokus kat bab yang awak faham je. dapat dalam 3 atau 5 bab kira okey la tu dear.. >_< good luck!

ahmad nur faizzy said...

all the best tuk addmath. subject kesayangan tu

CIK MAY said...

hihi...suh la kawn tu nasihatkan blk kat u..;)

Saya Disini said...

xpe..gud luck..nnti cube lgi

chocolate.aholic said...

Good Luck..hehe ara jenjalan cini..nice blog..jom follow ara~

Misha Ieza said...

x suka addmath tp penting juga wt kira kira mse kje nanti.. gud luck! chayok2!

fierul said...

hehehe nsib baik dlu ambik aliran vokal .. slamt hehe :)

tape2 add math nie kira pkai calculator dpt jawapan tulis je . tak pyh buat jln kira pon tak pe ..

hehe org la yang cakp .. :P

gud luck ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015