Pengalaman Pertama dan Terakhir =)


Pengalaman syarahan harini ni memang kelakar..
First2 syarahan teks disebabkan turn aku ke 12 pasti la ku akan dapat terdengar orang2 yang hebat bersyarah dari aku..Baru dengar orang pertama memang semangat aku down gila..

Memang aku keluar je dari bilik tu nak rasa cam nak nangis..
Then try balik baca syarahan memang tergagap habis sebab memang smangat aku dah takde disebabkan orang pertama bila cakap "Assalamualaikum wbt" pon dah meremang bulu roma aku~
Hanya Allah je yang tau betapa gundahnye aku..

Then Alhamdullilah setengah jam la duduk bersendirian try untuk lancarkan lagi bacaan aku dapat balik semangat yang dah hilang tadi=)Time bersendirian tu macam2 aku fikirkan dan aku cakap sorang2..huahaha..Nasib baik hanya aku sorang je kat situ~

Then bila giliran aku..Aku baca laju sangat..Bagi salam ponn tidakk..huahaha~Tak sampai 5minit kott dah habes..Sengal kan aku ni?
Rasa cam dah lepas beban berat kat bahu ni..hehehe~

Tapi aku terlupa yang ada lagi syarahan spontan..
Memang sebelum tu aku dah prepare ayat pembukaan dengan penutup..
Then dapat tajuk je "ALQURAN PEMANGKIN GENERASI BERTAKWA"

Then I dont know why bila nak cakap aku lupa habis..Aku tak tau nak cakap apa ayat pembukaan..Nak sewel aku pikir..But aku hentam je la..Pastu masalah keduanya aku tak reti bagaimana nak sambungkan point2 yang aku ada..Dah ada 3 point tapi tak tau nak cakap camne..Masa tu semua dok pakat gelakkan aku tak depan2 gelak dalam hati termasuk hakim..hahahaha~

Aku rasa amat2 malu dengan 3 orang rakan aku yang tengok..Habis je syarahan spontan terus melantak 2 ketul ayam*xmalubetul* tak pikir apa dah..hahaha~



Walaupun tak menang sebab memang aku tak layak tapi aku dapat satu benda dari sepanjang aku dari training syarahan hingga ke pertandingan adalah

Mintalah Pertolongan apa saja pada Allah pasti Allah akan menolong hambaNYA..Mengadulah kepadaNYA kerana dia pasti mendengar
dan memberi jalan penyelesaiannya=)



Thankz tu Haziq,Haiqal,Hazrina,Nieysa,Nazihah,Najwa Nordin
espicially to Jannah dengan Yang Nur Amalina sebab korang dah banyak tolong aku tak kisah la dari segi apa pun..Hanya Allah dapat balas segala jasa baik korang:D Malu nak cakap face to face sebab tak menang..Mampu cakap kat face to book dngan face to blog je~hehe=)


Ini adalah kali pertama dan kali terakhir masuk syarahan..Lepas ni dah tak dapat nak masuk ape2 dah...Dah habiss sekolahh..WEEHUUIII~
Cehh SPM tak lepas lagi~


Dah Baca? Like dan Comment la =)

5 Kata-Kata Pujangga:

RATU L!SSA said...

hehe, pengalaman pertama, mestilah nervous kan.. don't give up lah sis :)

FarhanahAdzlan said...

@RATU L!SSA memang ponn..haha..thankyou=)

Nieysa Syahirah :) said...

aww, terharu. :3

rileks jaa. takpe lah kalau tak menang. tapi yang spontan punya susah gila.

Cik Kay Jue said...

perrgghh.. masuk syarahan.. hebat.. berani betul awak. bukan semua orang berani masuk. tapi awak memang bertuah walaupun tak menang, awak dpt pengalaman yang bukan semua dpt. itu yang berharga sebenarnya.. :)

FarhanahAdzlan said...

@Cik Kay Jue xdelah hebakk mana ponn..biasa je..alhamdullilah dapat pengalaman berharga wlau xmenang=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015