Interview Budak2 Kecik =)


Dalam beberapa minggu ni aku dengan kawan2 seangkatan telah menginterview pelajar2 baru yang nak jadi pengawas pusat sumber untuk tahun 2012..
Serius memang seronok pengalaman meng-interview dorang budak form 1 dengan dak form 2 =)
Macam2 gelagat ngan karenah dapat jumpa..hahaha~Ada yang nerd gila~Ada yang outspoken terlampau~Ada yang sporting gile~Ada yang pendiam gile2..

Yang bestnya muka dorang suci2 belaka~Cakap pon bukan main sopan lagi..
But bila kena gertak sikit dah nampak muka gelabahnya..hehehe~

Actually klau nak interview kan tak boleh gelak2..kena serius kan?But aku tak boleh serius..Aku kena gelak..Kadang2 jawapan dorang memang kelakar..
Sampaikan nenek die drive pon die cakap..Nenek korang andai drive kereta x?

Tapi bila dah buat pengawas percubaan dari situ aku dapat lihat macam2 masalah problem yang dorang buat..Mula2 time interview semua kata saya boleh ini..Saya boleh itu..Saya takde masalah..
Bila dah percubaan baru..Dah ada dah budak melawan cakap MT(ahli majlis tertinggi)..Ponteng tugas..Tak datang bertugas~Itu baru percubaan~
Ikut hati jahat aku nak reject budak bermasalah camni~Nak buat apa simpan budak bermasalah disiplin betul tak?Tapi disebabkan kawan aku aka pengerusi dah kata kita kena kaunseling dulu budak tu aku terpaksalah ikut jee laa~



Aku kadang2 terfikir bagaimana la aku akan di-interview untuk masa depan aku?
Lepas ke aku nak dapat scolarship??Kerja yang diimpikan?
Heh~SPM pun tak lepas lagi~



Siapa pernah interview orang lain?Ceciter2 =) Best kan?
Kena interview pon mesti majoriti pernah kan?



Dah Baca? Like dan Comment la =)

5 Kata-Kata Pujangga:

LIA AZMAN said...

haha penah interbiu utk cikgu after matrik taon lepas..emm..ketaq lutur jgk lahh.

fully speaking pulakk tuh..tbelit lidah nk nyebut sebab nebes sgt..haha..

Nyue said...

huhu....nyue first time je interview..alhamdulilah teru dpt jos tuh...tkot gak...tawakal jerr..

nyue follow sini..
hope follow me back k
http://nyueyien.blogspot.com/2012/02/trip-to-genting-esokk.html

MrS LoLiPoP said...

hehe . byaselah tu . perangaii manusie :)

ainulaqma said...

jemput join my GA. the more the merrier :)
http://diagonallife.blogspot.com/2012/02/awesome-ga-by-sweetybeauty-shoppe.html
JPA x kene interview :P

ainulaqma said...

tapi kan awak~ bdk lepas SPM nak g oversea kne interview. hihihi
just student degree or diploma dlm negara xde interview :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015