Evolusi Pemakaian Tudung



Cerita dalam TV selalu camni..Time sekolah pakai tudung..Lepastu?
Adakah hukum Allah bolehh dipermainkan or dipandang ringan hingga sebegitu?

Tapi xpe..Think positive..Moga2 lepas tu mereka2 sedar kan?
Moga2 sempat sedar sebelum ditarik nyawa..

Cuba bayangkan kalau Allah tarik nyawa kita sedangkan tak sempat taubat?
Fikir itu sahaja dengan sedalam2nya..

Memang susah untuk berubah pada perkara yang tak biasa..
Tapi itu tidak mustahil..
Asal ada niat yang tetap untuk berubah lebih baik..
Dan start dari itu kita berubah sikit demi sedikit..

Dari lengan pendek ke lengan panjang..
Dari baju ketat ke baju longgar..
Dari tidak bertudung hinggalah bertudung=)
Percayalahhh..Allah akan mempermudahkan segala urusan kita jika semua itu menjurus kepada kebaikan kita..Berubah sedikit dan istiqamah dan berusaha menjadi lebih baik dari semalam itu lebih baik=)



Dah Baca? Like dan Comment la =)

5 Kata-Kata Pujangga:

Cik Kay Jue said...

tu la tv tu pengaruh betul..

insya Allah.. mudah-mudahan mereka sedar sebelum terlmabat.

ainulaqma said...

jom tutup aurat dengan sempurna. slow2 tp istiqamah. insyaALLAH~

Rakan Blog said...

wah N3 yang menarik......share sini dear....

p/s:


8 SEBAB kenapa kita kena join RakanBlog....
SEBAB KE 4- Rakanblog.com membuatkan para bloggers rileks...tak payah pening2 nak post link kat page-page fb..yg mana admin2nyer strict..itu tak boleh..ini tak boleh....apaa punn tak boleyyy... ..padahal kebarangkalian utk orang klik tu 0.001% je...hehehehehehe...so bloggers boleh fokus utk buat entry yang terbaeekkkk.....bila entry kita terbaeek...readers yang akan pomot utk kita...dan byk Like laaa.....
Lagi 7 SEBAB lagi boleh tanya kat uncle google..>>8 sebab kenapa kena join Rakan Blog

SAYA BUKAN SAMDOL said...

terima kasih =D

Awan Biru said...

Dan yang lebih penting, kita berubah kerana allah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015