Petua Atasi Tabiat Suka Melambatkan Solat Fardhu

Bismillahirrahmanirrahim :)


Korek2 draft jumpa entri separuh jalan yang tak siap lagi dua tahun lepas punya haha Moga bermanfaat :)

♥ Sembahyang sebaik-baik sahaja masuk waktu sembahyang.

♥ Set jam waktu solat aka. alarm clock pada handphone anda.

♥ Tampalkan poster poster berkaitan dosa meninggalkan solat pada
dinding bilik.

♥ Hentikan aktiviti blogging, facebook, twitter, dan chatting dan
terus tunaikan solat.

♥ Ingatlah bahawa setan tu sentiasa berusaha untuk menyesatkan manusia, supaya manusia jadi orang yang terkutuk di akhirat nanti.

♥ Sentiasa ingat bahawa mati itu tidak dapat diramal. Kalau tak sempat solat lepas tu titibe mati pulak, rugi je...


Entri sebelum ini: 


Moga kita tak termasuk dalam golongan orang2 yang rugi :)

OK Chaww dulu nak bagi makan kucing yang mengada taknak makan whiskas nak makan ikan jee --'



Dah Baca? Like dan Comment la =)

4 Kata-Kata Pujangga:

Puan Wawa said...

Thanks for sharing hana..")

cuba usaha utk buat 40 hari, solat awal waktu.. lps2 tu mesti rse tk best klu solat lewat..")

puteri kasih said...

perkongsian yang bermanfaat ni..sebolehnya janganlah lewatkan waktu kan :)

Aqilah Azmi said...

thank u so much wak <3

FarhanahAdzlan said...

@Puan Wawa a'ah betul tu permulaan memang agak susah tapi lama kelamaan akan terbiasa insyaaLLAH :)

@puteri kasih Yup betul tu :)

@Aqilah Azmi most welcome :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015