SPM Kisahku#15 Raya Atau Study For Trial?


Bila balik kampung jee semua dok sibuk cakap
"SPM kan tahun ni?"

Raya pertama je gi rumah sedara dah sibuk borak cakap pasal
anak die yang dah berjaya tu~
"Dulu 9A dapat masuk Kurshiah tu..Sekolah tu tak melahirkan pelajar cemerlang tapi amik pelajar cemerlang"

"Trial SPM haritu bagus..Belum result SPM keluar
dah dapat tawaran U itu dan U ini"

"SPM die dulu straight A..Sekarang tengah buat A-level"

Dalam hati Ya Allah memang rendah diri sampai rasa nak campak muka aku ni jauh2..Almaklumlaa aku ni sekolah harian biasa je..PMR punn takdelah bagus mana..Form 5 ni pun result biasa2 je~
Tapi takpelaa..InsyaAllah aku akan buat yang terbaik=)


Raya tahun 2012 adalah paling memBOSANkan becoz raya kedua dah ada kat rumah..Bila keluar rumah tengok rumah kiri dan kanan KOSONG..Tengok rumah2 depan rumah aku KOSONG!

Agak menyeramkan dan membosankan bukan?


Raya kedua dah start puasa ganti..First time dalam hidopp puasa
pada raya kedua..


And2 last but not least lepas cuti raya kan kita TRIAL SPM!



Dah Baca? Like dan Comment la =)

6 Kata-Kata Pujangga:

Nieysa Syahirah :) said...

When parents membezakan kita dengan cousin yang cerdik pandai, believe me that is the worst feeling ever. rasa nak benam muka dalam pasir. ._.

PrincessAyuni said...

Hmm, sebenarnya perbandingan itulah yg mmbuatkan kita lbih kuat tuk berusaha. Bt yg terbaik ! aza aza fighting !

Erisa Levine said...

Gudluck in trial exam..hehe..buat yg terbaik, trial pn dh kir cam exam sbnar dh..huhu..
*selamat hari raya ye!*
-erisa datang follow~

farah amirah said...

guud luckk dear. tru ur best :)

btw selamat hari rayaaa :)

sHiMi sHinHae~ said...

gudluck ye ..study smart :)

nurhasnatulnabila said...

sgt xsuke bila bnd tuh berlaku, tp ape yg di bandingkan kdg2 ade betui. slh kita, y not kita admit kan... eyh! selamat hari raya. gd luck trial

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015