13 Tips Perkahwinan Dari Ustaz Azhar Idrus


TERJAH SINI untuk tau bagaimana untuk MENANG RM1000=)
Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita. Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita.

Anda bukan sedang meminta kepada orang tua/wali si gadis, tetapi meminta kepada Allah melalui orang tua/wali si gadis.

Anda berdua bukan menikah di hadapan penghulu, tetapi menikah di hadapan Allah.

Catat dan hitung semua tamu yang datang untuk mendoa’kan anda, kerana anda harus berfikir untuk mengundang mereka semua dan meminta maaf apabila anda berfikir untuk BERCERAI kerana menyia-nyiakan do’a mereka.

Bersyukur dan bersabarlah. Anda adalah sepasang anak manusia dan bukan sepasang malaikat.

Sedarilah bahawa jalan yang akan dilalui tidak melalui jalan bertabur bunga, tapi juga semak belukar yang penuh onak dan duri.

Jangan saling berlepas tangan, tapi sebaliknya justru semakin erat berpegang tangan.

Cintailah isteri atau suami anda 100%

Cintailah isteri atau suami anda 100% dan cintai anak-anak anda masing-masing 100%.

Yakinlah bahawa pintu rezeki akan terbuka lebar berbanding lurus dengan tingkat ketaatan suami dan isteri.

Jangan lupa akan jasa pasangan hidup yang setia mendampingi kita semasa menderita.

Boleh bermanja-manja kepada isteri tetapi jangan lupa untuk bangkit secara bertanggungjawab apabila isteri memerlukan pertolongan Anda.

Tetaplah berjalan dengan gemalai dan lemah lembut, tetapi selalu berhasil menyelesaikan semua pekerjaan.


Aku memang suka semua gambar2 time Irma Hasmie kahwin sampai sekarang sebab sangat2 nice dan sedap mata nak tengok..Kan2?



Saje je buat entri ni..Trial SPM pongg tak start lagi..hahaha~
Please doakan saya dan rakan2 saya untuk trial SPM LEPAS RAYA=)

Ohsem kan exam betul2 LEPAS RAYA?


#Klik setiap 13 point ayat(bold) yang diberi#

Dah Baca? Like dan Comment la =)

7 Kata-Kata Pujangga:

Afiq Din said...

wah... blh guna nti nih

eenie minniey said...

ehem, kena tunggu incik hasbem dtg dulu, nak diskas dgn lebih lanjut dgn dye, hak3 :D

buatbest said...

ske ngn ustaz azhar idrus..

nice entry..

eimah siti said...

nice.....=)

Ismi Iman said...

good luck dear

aisyah humaira' said...

info yg berguna :)

gadis oren said...

suke la ngan entry nie , mmg ade betolnyer ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015