Tengok Wayang Satu Pembaziran?



Terdapat sesetengah orang mengatakan tengok wayang itu satu pembaziran..
Lebih baik beli DVD je..
So aku di sini ingin kasi pendapat aku..
Ada pro dan kontraNYER psal bnda ni..

Di sini aku sertakan PRO dan KONTRA nyer..^_^

1. Hang tengok wayang tu sebulan sekali itu OK..
Kalau dah avery week tu MEMBAZIR ok..

2. Tak membazir LANGSUNG klauTiket FREE!!

3. Hang nak meluangkan masa dengan kawan2 hang yang jarang sekali nak berjumpa..Jumpa punn time cuti2 panjang..
So apasalahnya nak hang out dengan kawan2
yg jumpa 2 atau 3 bulan skali..^_^

4. Kalau setakat sajer2 nak lepak..Baik tak payah..
Benda2 tu sumer leyh download je..
or kluar kat t..FREE..

5. Lebih baik beli DVD je..coz boleh tengok banyak kali...
dan diulang2..Mahal?
Tiket wayang tu mahal pe!Dapat tengok punn sekali je..
Tak mendatangkan kepuasan..Bagi sayalah..:)

6. Nak eratkan hubungan dengan FAMILY punn takper gak..
Mana tau parents korang busy..
So time tu la keluar sama2..sweetnyew..
BUT..Bukan dengan BOYPREND or GIRLPREND ok..
Sumer tu mendekatkan diri pada ZINA..DOSA je sumer tu..
sweet???


Ada lagi ke nak tambah?
DONE~


Hope dpat jawab persoalan kepada sesiapa
yang tanya aku tu..^_^


Dah Baca? Like dan Comment la =)

5 Kata-Kata Pujangga:

! Sam Posmen ! said...

bagi aku ok je :)

1. feeling layan wayang dengan dvd or download lain. tengok untuk kepuasan.
2. buat apa nak tengok berkali-kali benda yang sama? harga dcd dengan tiket wayang lebih kurang je. terkecuali la beli pirate carabien punya dan ada masalah delusi ingatan
3. aku suka keluar sorang-sorang. so 'zina' tu kurang sikit rasanya. nak kira dosa tak kira tempat dan waktu boleh berlaku.
4. hobi

FarhanahAdzlan said...

@! Sam Posmen ! ooo..ok..thankyou for your opinion..ini skadar pndapat sya..^_^

ScEw CrEw 7 said...

aq setuju ngn sam posmen uh .kepuasan dye mmg laen .kalo tv uma ko mcm kt wayang tue laen cte aa .mmg x pyh kua pun xpe haha

FarhanahAdzlan said...

@ScEw CrEw 7ye la zaim..asalkan kau bahagia..haha.^_^

: : sang drama king : : said...

: : hehe . pndpt yg mnarik dan brnas .

tiap2 org ad pndpt sndri kn .

:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015