Aku Tak Suka Cikgu Tu!!


Terkadang kita tak suka cara cikgu tu mengajar..
Sampai kita memang xnak ambil perhatian langsung
tika cikgu tu mengajar..

Kadang2 kita juga BERDENDAM dengan guru itu..
Kalau guru itu melakukan sesuatu yang tak disukai kita..
Seperti marah korang sebab bla3..

Dan korang menghina guru tu pada kawan2 korang..
Tanpa pengetahuan cikgu tu..

Dimana rasa hormat kita pada guru kita?
Dia yang bagi ILMU pada kita..
Adakah sebab dia cuma GURU PRAKTIKAL..
Kita buat dia sebegitu..


Ingatlah kawan2 yang aku sayangi..
Walaupun kita berada di KELAS TERATAS..
Adakah itu satu jaminan kita akan dapat STRAIGHT A+ tahun depan..

If kalau kita memang tak paham apa yang cikgu tu ajar..
Cuba cari jalan penyelesaiannya..

Adakah korang ambil perhatian pabila cikgu tu mengajar..??
Dah baca belum tajuk tu sebelum cikgu tu mengajar??
Adakah korang memang merasa kutuk cikgu tu tiada PEMBALASANNYA?
Korang kena ingat tu guru praktikal..
Cuba korang bayangkan kalau cikgu tu TAKLULUS..
Maknernyer lepas tu dia xkan jadi guru lagilah lepas tu..
Kalau tak salah aku la..

Ingat..!!Setiap apa yang kita lakukan
PASTI ADA PEMBALASANNYA..


p/s>Aku pernah juga melawan kata guru..
Lepas tu exam BAHASA MELAYU aku FAIL..
Aku xnak benda yang sama berlaku pada orang lain..
Ambil pengajaran dari kisah aku tu ok..^_^



Dah Baca? Like dan Comment la =)

7 Kata-Kata Pujangga:

izyan yasmin said...

Betul tuhh , macammana cikgu tuh , kita tetap kena hormat dia .

FarhanahAdzlan said...

@izyan yasmin yeah..=)

aLieF si Muncung ManiS said...

saya sayang semua cikgu saya..hehe..tapi honestly dulu2 time sekolah,,saya ada juga tak suka dua tiga org cikgu..tapi last2 okay..sbb diaorang byk bagi makanan kat saya..hehe

Wanie said...

dlu klu nak exam je mesti p mntak maaf ngan cikgu2..sbb tau byk dosa dok ngumpat dorg..hehe

Anif Abdullah said...

what u give u get back = kita taat guru,keberkatan itu is going to u :)

Farhana Basri said...

memang sometimes rasa x puas hati. well, as a human being kan. tapi kena la fikir before doing something. cikgu tetap cikgu. we have to respect them. :)

Alexandriana Alia said...

akak pun pernah ada penagalaman camnih. tak suka guru praktikal ajar Sejarah time form 3, sekali percubaan pmr dapat C.. terus insaf mintak maaf ngan semua guru2.. nasib baik real PMR dapat A sejarah. huish. tobat mak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015