Air Mineral RM4.30 ???



Pada suatu malam ketika sedang tergesa2 nak masuk kelas tusyen akibat kelewatan saya sempat ke SevenEleven untuk membeli air mineral..

Lalu kerana tergesa2 saya pon mengambil air mineral yang terdekat lalu ke cashier dan ketika cashier itu men-scan air tersebut TIBA2..


Saya lihat harga air mineral tersebut RM4.30 !!!
WaTheFish!!
Lalu saya pon membelek2 air tersebut depan cashier tersebut lalu cashier tersebut berbicara "Air tu memang mahal"

Disebabkan harga yang telah mencekik jantung dan hatiku ini..
Sepanjang dua jam saya hanya berfikir tentang air tersebut..

Lalu saya perasan ruper2nya air tersebut daripada FRENCH ALPS!
Dalam hati sendiri berkata:
"Cis patutlahh mencekik jiwa ragaku..Kot2 dia pakai air bio aura rumah mak die jee kodd pastu kata air dari Alps kunun"
*hatiyanggerammemangbeginijangancontohi*


Air ni laa yang SANGAT MAHAL itu !


Daripada kejadia ini saya dapat pengajaran penting iaitu:
1-Jangan lambat2 pergi tusyen..Padah!
2-Bawak air dari rumah
3-Hidup tak perlu terburu2..


Korang pernah jumpa yang lagi mahal dari ini ke?
Share2~



Dah Baca? Like dan Comment la =)

7 Kata-Kata Pujangga:

Arol Mubin said...

*telan air liur* Mahal gila! RM4.30 tue lebih baik beli CoolBlog. Hehe! Lain kali bawa bekal air dari rumah yeah. :D

Nieysa Syahirah :) said...

ada. lima ringgit. banyak jugak la yang pernah jumpa and mahal gila.

ada satu tu from australia (tapi jual kat malaysia) ntah berapa harga, lagi mahal dari evian. tapi rasa dia sedap. \haha, air mineral pun boleh sedap. lol/

walaupun cuaca panas but still air dia sejuk. memang takde rasa bio aura lah. :D

iRa said...

Tadi ira hampir2 amik air mineral tu. Nasib baik la sempat tengok harga :)

FarhanahAdzlan said...

@Arol Mubintau xpe!dah kering air liur ni nak ditelan!cool blog tu lagi sedapp dari air mineral kan?menyesal gilerr~

@Nieysa Syahirah :)semua itu mencekik jiwa ragaku..knapa harus harganya begitu dong~baik xpayah keluar kat malaysia..cehh-,-

@iRauntunglerr sempat tengok harga..kita tak sempat..mengambik jee tu lee jadi begini~

yana yani said...

gulp...mahal giler..bleh buat aduan nih

Akh Sufi said...

ade2! kalo aku duduk je kat kedai tuh.. da nak pergi die selamber derk je suruh bayar dua ringgit.. pdahal tngah tunggu mak aku.. then terpakse aku melakukan hikmat langkah berjuta.. haha..

kalo yer pon dari french alps, ape beze die ngan air paip kt rumah nih.. same jer.. dtg dari sungai jugak.. dah la sungai tuh Allah yang punya, die charge mahal2 pulak.. x patot...

Anonymous said...

Bru kena hari ni....dlm sejarah...23/9/13 bli air ni dgm hrga rm7.60... kat 7e kt dpn hspital.... ckik darah.bla ckp nk tukar xblh....dh la xltak hrga,mnipu dgn cara cm tu....sakit ati.....tgesa2 nk bli air,ambik je air tu....bla ty npe mhal sgt...jwpnnya snang je "air bukit...."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015