Halatuju Selepas SPM

Bismillahirrahmanirrahim :)


Hrmm my Junior gemor cakap kat teman bahawa beliau sangat pening memikirkan lepas spm tahun 2015 nanti dia nak amik course ape lepastu kerja apa bagai.

Apa yang teman boleh cakap kat beliau ialah 'Takyah duk pikir course apa U ape kerja apa. hang buat spm betul2. buat sehabis baik yang mungkin. bila result baik insyaAllah pilihan tu ada. kalau kompius nak pilih mana istikharah je. Kalau result tak bagus terimaa jee pilihan yang kita ada dan diam. hahaha'

Kalau budak lepasan spm tak sah kalau tak tanya apa or which better antara diploma ke asasi ke form 6 ke matrik.

-Gambar ini diambil dari google-

Kalau ada sesiapa nak tambahh tentang matrik asasi bagai dialu2kan :)


So kalau ada junior2 korang tanya soalan sebegitu apa yang korang jawab?
Nak share experience sebagai student diploma ke asasi ke matrik kee pon dialu2kan :)


p/s: Happy new year :) Tahun akhir sebagai Pra U student.

p/s2: Alhamdulillah dapat dua CPUV sekali lagi from Nuffnang :)


Dah Baca? Like dan Comment la =)

10 Kata-Kata Pujangga:

Dzureen Darwis said...

Kebanyakan IPTS menggunakan "Foundation" bagi menggantikan perkataan "Asasi". Itu je yang saya tahu hehe

puteri kasih said...

Selamat tahun baru Farhanah...semoga terus berjaya :)

Miss Xyz said...

Ohhh, lepas ni kena fikir semua ini. Actually kena fikir skrg sbb lps ni dah nak SPM! Oh!

Kechek Buzz said...

hahaha...pengalaman 5 tahun lepas.. salam singgah..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. semoga dipermudahkan urusan kamu. hehehe bestnya nak sambung study :)

bang fenn said...

selamat tahun baru ana...
ni pandangan abg fenn...
zaman sekarang diploma pun sangat tinggi competitionnya...
so amik asasi utk trus ke alam degree..
ni pandangan abg fenn jer...peace...

lama tak bukak blog so tahun baru ni azam nk lawat blog rakan2...

Siti Nurazlinda said...

Masa lepas SPM dulu pun feninggg jugak nak pilih yang mana kann? Last last pilih matrikk tapi sparuh jalan je. Heee perancangan Allah lebih hebat dari perancangan kita kan? :)

ct kektus said...

saya dulu sambung matrik. yang bestnya dapat elaun sikit, bolehlah buat belanja makan sikit. mula2 ambil sains hayat, tapi 2 minggu kemudian tukar akaun. walaupun zaman sekolah tak pernah belajar akaun. alhamdulillah, masuk u pon sambung akaun.

Mie Aimie said...

dulu pilih diploma :)

anajingga said...

all the best dalam apa jua yg di tujui farhana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015