Misteri! Kenapa Pelajar Perempuan Melayu Selalu Dirasuk?

Bismillahirrahmanirrahim :) 


Misteri!!

Kenapa pelajar perempuan Melayu selalu dirasuk?
Kes ini berlaku betul diruang pelajar perempuan membasuh kain. Berlaku diasrama puteri.
Kebanyakan yang terkena rasukan adalah gadis Melayu dan tidak pernah ada kes berlaku pada
pelajar kaum Cina dan India.
Di mana salahnya… Kita ikuti percakapan antara bomoh Melayu dan syaitan.



Misteri di Asrama Puteri terjawab!


Suatu hari, ada seorang ketua bomoh yang begitu berani hendak berjumpa dengan sekumpulan jin yang berlegar2 di asrama hinggakan mereka merasuk sebilangan pelajar di sek itu. Ketika sampai di sebuah bilik, ketua bomoh pun membaca sejenis mantera. Selepas

membaca mantera, ketua bomoh pun memanggil ketua jin itu.
Lalu ketua jin itu pun datang.




Dengan menunjukkan wajah rupanya yang begitu hodoh
dan jijik. Hinggakan ketua bomoh yang begitu berpengalaman itu pun hampir2 pengsan dibuatnya! Hinggakan mayat reput pun lebih
baik dari wajah si ketua jin itu!!!
Tapi si ketua bomoh tetap kuatkan semangatnya yang jitu.
Lalu si ketua bomoh pun bertanya dengan kuat dan nyaring, menampakkan semangatnya yang
tidak kendur walaupun terlihat sesuatu yg begitu menakutkan itu.


“Mengapa kau rasuk pelajar sekolah di sini hah?
Jawab..!!”“Kenapa gadis melayu jadi sasaran kau wahai syaitan yang direjam”

Dengan menarik nafas panjang, si ketua jin pun menjawab…

“Siapa Bilang Gadis Melayu
Tak Menawan...
Tak Menarik Hati, Tiada Memikat...
Kalaulah Mmg Tak Mungkin aku Tertarik....
Kalaulah Sungguh, Tak Mungkin Aku MERASUK…”

“”Aduhai… hahaha

Copy from here :)



*Saya pun terkena*
*Gurau di Hari Minggu*



Dah Baca? Like dan Comment la =)

18 Kata-Kata Pujangga:

Murni Amir said...

AHAHAHAHAHA adoi terkena betul !! semangat betul nak baca ha lastly lawak plak dh . . adeh . . tegelak sorang2 . . hehehe nice sharing :p

Sabrina SA said...

Aduhh buat suspens je ! Hahahha >< Lawak habis...

Yumida Huda said...

hahhaa..daku hampir tertipe
kemain lg ayat suspens mula2 tu
hadoi

trah zain said...

erk,, ptot la,,haha (^___^)

nanakimie said...

kunjungan balas.done klik2:)

Puteri Fiza said...

Hehe. Ingatkn betul..betul.
Done follow. Klu sudi follow back. Tq :)

Kechek Buzz said...

hahaha...serius lawak... bukan main lagi kuatkan semangat nak baca entry ni tapi rupa-rupanya...hahaha..lawak2

puteri kasih said...

adeh..buat suspen jelah...hehehe

Sally Samsaiman said...

hahaha...lama dah tak baca story ni...dulu ada prnh terbaca sekali :D

ainil fazieda said...

hahaha . lawaknya . xterpikir pulak . ada2 je eh ^^

Dzureen Darwis said...

Hampir2 Zue x jadi nak follow gara2 post pasal bomoh ni. Hahaha hai salam perkenalan :)

Norhasniza Khalid said...

adui, lawak je rupanya...suspen.

Sya Chot .. said...

hahahaa,lawak sungguh..pun blh..:)

Shaira Elianis said...

Anda ditag :D http://shairaelianis.blogspot.com/2013/10/segmen-kami-kembar-kami-geng.html

blog-tips-kurus said...

jin pon minat Malays...

Nasuha said...

Amboi...sy baca lirik lagu Jamal dengan nada2nya sekali...

AmirahSyafiqah ♥ said...

hahah ish3 .. baru nk feeling skit, tiba2 .... :p

Aefa Aerisya said...

adoi~~ tipah tertipu lagi~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015