Temuduga Pinjaman Kerajaan Negeri Selangor

Bismillahirrahmanirrahim :)


Alhamdulillah harini 14/09/2015 dah selesai mellui interview pinjaman kerajaan negeri Selangor. Seriously memang amat mengharapkan pinjaman ni selain naak dapatkan biasiswa JPA sem depan. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

Interview diadakan kat u sendiri iaitu UMT. So senang laa takde masalah transport. Kul 9 tepat dah ada kat kompleks siswa. Pegawai yang uruskan student2 yg bakal iv sangat baik hati. Siap bagi tips korang kena tau ni korang kena tau ni. Sebelum masuk siap cakap 'ketuk pintu dulu' 'relaks'. So takdelah gelabah mana bila masuk :)

-SYARAT-SYARAT KELAYAKAN PERMOHONAN-

Soalan apa yang ditanya?

-Latar belakang diri sendiri merangkumi keluarga, penglibatan di sekolah dll
-Apa yang awak tau pasal selangor? Tapi time ni ada gak tershahul sebut nama sultan bagai --'
-Kenapa pilih pinjaman ni?

Just that ;) Siap dapat nasihat free.

1- Kalau dapat pinjaman ni pandai2 laa bayar balik yaa.
2- Jaga solat jaga akhlak belajaq sungguh2
3- Gunakan duit sebaik2nya


So kepada bakal2 pemohon pinjaman ni dinasihatkan jugak bahagian pemohon tu isi nama kata bukan nama pakk or makk or kakk or bangg kita. Sebab tadi pun ada kes nak panggil pemohon untuk temuduga tapi no yang dicall no kakaknyaa. Itu dah menyusahkan kedua2 belah pihak kan?


Alhamdulillah sebab dipermudahkan. Moga diri sendiri dan orang lain yang interview tadi semuanya lulus belaka pinjaman ni. Siapa yang nak pinjam ptptn kan? hukhuk



Dah Baca? Like dan Comment la =)

3 Kata-Kata Pujangga:

Farah Waheda Wahid said...

terima kasih di atas perkongsian ini...

cik oreo said...

Best of luck (:

Kakak Tiri Cinderella said...

All da best... Nasihat berguna tuu... Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015