Bestfriend Sebelah Rumah

 Bismillahirrahmanirrahim :)




Kawan since 4 tahun. 
Jiran sebelah rumah since 4 y/o-17 y/o.
Dulu aku pernah cakap 'camne lah aku kalau kau pindah rumah. Takut doo' Last2 aku yang pindah rumah dulu haha 

Ni tahun ketiga kau takde sebelah aku. Jauh sangat. Selalunya paling jauh Kajang-Bangi. Now Malaysia-Jordan.
Walaupun dia ni jauh sangat dari aku tapi alhamdulillah setakat ni aku rasa dialah yang paling dekat dengan aku. Why? Whatsapp? Yes. Tapi yang paling tepat is Doa ;)

Pernah bervideo call dengan dia selama 3 jam lebih dari 1am-4am. Sanggup. Why? Sebab bukan sahaja borak kosong dengan dia but I got 'something' precious from her.
Macamane cantiknya bunga yg tumbuh kat Jordan tu camtulah cantiknya akhlak dia. Thats why I love her so much.


Aku harap di akhirat nanti aku ada peluang untuk berjiran dengan dia. Jiran di syurga insyaAllah. '...barangsiapa bertakwa kepada Allah nescaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka2nya... (At Thalaq 2-3)'
Ayat ni dia bagi when i shared happy news with her. She know my jatuh bangun semua bagai. But she always remind me 'Allah with you...'



Last but not least
Newbie instagram hihikhik
Terjah kitt @farhanahadzlan 
hahaha



Dah Baca? Like dan Comment la =)

7 Kata-Kata Pujangga:

Mrs Yatie said...

inshaAllah. Doakan awak akan sentiasa berjiran dengan beliau :)
klik Nuffy kat sini juga ya :)

Miss Xyz said...

Bestnya kat jordan..

Orait nanti saya follow ig awak..
Kalau sudi followlah ig : floralmasku

Masheh ^^,

Mialia Amelia said...

bestnya dpt persahabatan mcm ni. sling brdakwah dan siap nk jdi jiran di syurga ^_^ xrapat sgt dgn anak jiran especially bila dah besar, sbb anak dia kbyknnya lelaki, muehehe

aisyah ambris said...

semoga senantiasa berjaya.. btw, akak follow sini #3212

http://aisyahambris.blogspot.com/2015/04/motivate-ourself.html

Nur Hanan Aqilah :) said...

Hai.. Hanan singgah sini..
Nice blog... Jemput follow my ig @hnnaqilah mention for foll back. muah ciked hahahaha

Asha Lya said...

Insyallah da rezki umur pjg pasti di temukn jua nnt

Izzati Amira said...

inshaa Allah.. pasti ketemu lagi.. tunggu masa je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015