Keputusan STPM 2014

Bismillahirrahmanirrahim :)


Alhamdulillah keputusan STPM dan SPM telah keluar beberapa hari lalu. Keputusan STPM keluar sehari awal sebelum SPM.

Selain daripada dapat CPUV berganda2 dari Nuffnang, yang utama punca kegembiraan tahap maksima hingga kini ialah disebabkan keputusan stpm sendiri.



Alhamdulillah keputusan di luar jangkaan setelah gagal banyak kali selepas SPM. Time awal2 masuk f6 dulu tak pernah menyangka diri ini dapat yang sebaik ni. Pikir awal2 layak dapat pointer 2.5 je. Tapi alhamdulillah berkat cikgu2 f6 yang sentiasa support aku dan MEMBUKA MATA dan TUKAR FIKIRAN aku akhirnya dapat memberi sesuatu yang menggembiran kan diri sendiri dan hati cikgu :)

Dari sini aku dapat belajar sesuatu. Iaitu apa2 kejayaan kalau nak dapatkan semuanya bermula dari pemikiran kita. Usaha bagai nak rak Study siang malam tak guna kalau diri sendiri tak yakin dan ada perasaan 'TAK BOLEH' dalam diri.

Selepas dapat result Sem 2, paper ekonomi GRED F. Cikgu tanya 'target awak untuk ekonomi apa sebenarnya?' Then aku jawap 'C+ asal lulus cikgu' Lepas cakap camtu jee teruihh kena motivasi 15 minit percuma haha dan kena paksa cakap 'SAYA YAKIN DAPAT A ' hahaha

Kesimpulan mudahnya disini ialah
"Shoot for the moon, even if you fail, you will land among the stars." 
-credit: missxyz-

Semua orang akan berkata.
Compare sana dengan sini. Itu dan ini.
Itu biasa. Lumrah.
Kita hanya perlu plan our future baik2. Set target tinggi.
Buang perkataan 'SUSAH' 'TAK BOLEH' 'TAKUT' dalam diri.
Pekakkan telinga dengan kata2 yang negatif.
Dengan itu baru kita boleh keluar dari 'kepompong' yg biasa kita duduk.
Dan apabila waktunya tiba kita akan dapat sesuatu yang di luar jangkaan dengan izin Allah smile emoticon


Dah Baca? Like dan Comment la =)

18 Kata-Kata Pujangga:

Nur Farahuda said...

Tahniah =D
And wish you luck...

Uwais Al-Qarni said...

suka ayt 3 perenggan terakhir tu. ape yg kita lalui hampir2 sama.
tahniah =D semoga kita sama2 msuk U. Amin

Muhammad Shahril said...

thniah . bnyak dahh tuu .

Ezy Loy said...

tinggi jgk pointer tu,.
tahniah!

Nur Izzati said...

yang penting kita lakukan yg terbaik :) anyway all the best in taking ur next step :)

Kakak Tiri Cinderella said...

Tahniahh geng =D Alhamdulillah. Malu pulak kittew T_T

Degree degree degree =D All da best. AMIN ! =D

Miss Xyz said...

Woahh ahaha, tahniah 3.5 tu tinggi! Ahaha quote tu asalnya bukan drpd saya, to antara fav quote lah ehehe

zhathie said...

tahniah , dapat 3.50 . tumpang gembira sekali . banyak cabaran sbg pelajar stpm nih . lagi-2 nak ngadap orang suka cakap benda negatif dkt kekita nih . :) :) :)

FarhanahAdzlan said...

@Nur Farahuda tengkiu you too :)

@Uwais Al-Qarni yup rasanya mostly student stpm akan rasa benda yg sama kann..Aminn nak sangat masuk u ni hihi

@Muhammad Shahril alhamdulillah terimakasih :)

@Ezy Loy terima kasih wish me luck kayy :)

@Nur Izzati yup. tengkiu :)

@Kakak Tiri Cinderella takyah malu dengan geng yg sama haha kita sambung degree bulan 9 aminnn :)

@Miss Xyz tak kisahlah dari siapa tapi saya jumpa quote tu kat situ haha gud luck for ur future hopefully u got better than me after this kayy :)

@zhathie haa kann benda negatif satu hal pandang rendah satu hal..takpe asalkan kita pekakkan telinga dan yakin pada diri insyaAllah Allah sentiasa tolong kita :)

Jari Manis said...

Terima kasih Farhanah keran sudi singgah di blog sis JM..ini kunjungan balas..

Tahniah kerana dapat result yg agak cemerlang...teruskan menuntut ilmu ye

CikMai said...

Tahniah dek....

Murniwati Awang said...

Tahniah dik..semoga terus sukses

Yanajie said...

Wahhh tahniahhhhh ! :DD

ezyra daniel said...

congrats. not bad kan result tu ehehe.. btw klik2 kat sini pula

Wardah Aneesa said...

suka ayat shoot for the moon tuuu. very inspired ! :)

p/s : Wardah klik2nuff5x :)

syira yaya said...

tahniah! :)

Anis Farhana said...

Wah tahniahhh :)

Izzati Amira said...

alhamdulillah syukur (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015