Cpuv Nuffnang: Sensodyne Campaign | Gigi Sensitif

Bismillahirrahmanirrahim :)


Bersempena dengan kehadiran CPUV Sensodyne Campaign yang baru menyinggah semalam so nak cerita sikit pasal gigi sensitif. Alhamdulillah setakat ni jarang kena gigi sensitif ni ;)

Tapi takpe baca jee info mengenai gigi sensitif dalam web Sensodyne ni.



About Sensitive Teeth.
Sensitivity is a common dental problem. It's not a disease, but rather a condition that develops over time due to common factors such as receding gums, over vigorous tooth brushing and tooth grinding. Most sufferers are between 20 and 50 years old.

What Causes Sensitive Teeth?
1) Brushing too hard
2) Teeth Grinding
3) Gum Disease (Gingivitis)
4) Receding Gums

Preventing Sensitivity.
  • Practice good oral hygiene, including proper brushing and flossing, to prevent conditions such as periodontal disease, which can cause receding gums.
  • Use a sensitivity toothpaste like Sensodyne - No. 1 Brand Recommended By Dentists as a sensitive teeth treatment.
  • Don't brush too hard or more frequently than your dentist recommends.
  • Use a softer toothbrush, preferably one suitable for people with sensitive teeth.
  • Take care while consuming acidic foods that can wear away tooth enamel, such as fruit juices, wine, vinegar salad dressings and soft drinks.
  • Use fluoridated dental products to help strengthen enamel.
  • Avoid grinding your teeth or clenching during the day. Ask your dentist about a mouth guard for night-time use.
  • See your dentist regularly for professional tooth cleaning, dental care recommendations and advice on treating your sensitive teeth. 
Nak tau lebih lanjut kat laman web Sensodyne ;)

Jaga kesihatan gigi yaa supaya senyuman kita lebih manis :)



p/s : Alhamdulillah cpuv nuffnang bulan3 mencurah2 ke ladang gandum heee :D
p/s 2 : Ada dua entri baru. Scroll bawah jugak ek :)



Dah Baca? Like dan Comment la =)

12 Kata-Kata Pujangga:

Jari Manis said...

alhamdulillah rezeki..nak cikit

BudakVanilla said...

nice entry. harap takdak la gigi sensitip nie. hehehe

Misaki PureBlood said...

Tahniah :D

and thanks klik iklan... Misaki klik balik tabung ;)

gigi Misaki nih sensitif gak.. err sebab dah lama tak jumpa dok gigi.. ada gigi yg rosak ni uwaaaa... takut lah.. TT^TT

aiman mania said...

Alhamdullilah murah rezeki dia...mai klik kita punya..hehehehhe....

Miss Xyz said...

wow, dah kaya nnt belanja lah kite :3 ahaha

Syaza said...

ada kucing ? suka kucing ? ambil la gambar selfie kucing awak ye dan jemput join sini.

http://misschoco-berries.blogspot.com/2015/03/segmen-kucing-saya-hebat.html

Ezy Loy said...

alhamdulillah.. rezeki

Maisara said...

"Nak Comment langsung xpakai gigi,"

haha macam tau2 je nak buat post pasal gigi

Wanyob said...

Aku pun gigi sensetif , memang tahab Gaban . Kadang-kadang sampai bengkak gusi , tak pernah lagi test sensodyne tapi nampak cam bagus .

Bro Ley said...

Hebat la dpt cpuv...tahniah2. Saya x pernah dapat lagi...jealous lak skrg ni. Btw,nice entry :)

Farrah MF said...

Congrats! Murah rezeki :)

Pha Is said...

tahniah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015