Bila Waktu Sesuai Cashout Nuffnang?

Bismillahirrahmanirrahim :)




Setelah sekian lama akhirnya bukak jugak blog ni usha juga Nuffnang. Ohh ruper2nya ketika ketiadaan aku ada beberapa CPUV yang masuk. Tetapi maybe disebabkan blog ni dirasakan terabai CPUV tu singgah sekejap je :'(
Tapi takpe syukur alhamdulillah.

Satu2nya CPUV yang still On Going masih tidak meninggalkan Blog ni ialah Invest Smart Campaign iaitu KEMPEN MELABUR DENGAN BIJAK :) Usha laa website Invest Smart untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang melabur dengan bijak ;)

Then tetibe rasa nak cashout Nuffnang sebab tengah kesempitan duit sekarang ni haha Pastu google bila time sesuai nak cashout memandangkan this is my first time nak cashout setelah sekian lama menyimpan hihi

  1. Cashout di HUJUNG bulan, diulangi HUJUNG bulan
  2. Jangan cashout awal bulan, akan kena tunggu 2 bulan untuk cek sampai
  3. Cashout pada atau selepas hari Isnin hujung bulan sebab earnings CPC update setiap hari Isnin
  4. Pilih tarikh selamat untuk cashout, pilih 27 atau 28 haribulan
  5. Tapi kalau waktu tu tengah ada buffered earning yang masyuk, tunggu la lama sikit. Kot-kot buffered jadi metered. Hehehe. Tapi jangan sampai lewat sangat

Contoh:
Bulan ini (April) di hujung bulan, saya cashout Nuffnang. Sepanjang bulan Mei, pembayaran untuk pendapatan bulan April saya akan diproses. Jadinya, saya dijangka akan menerima cek pendapatan bulan April pada awal bulan Jun nanti
Saya cashout pendapatan bulan ini (April), contohnya pada 3 Mei. Cashout tersebut akan dikira sebagai cashout bulan Mei punya. Jadi, cashout tu tak diproses. Dia akan hold sampai hujung bulan Mei, bulan Jun dia akan proses pembayaran. Jadi, saya dijangka akan terima cek pada bulan Julai nanti. Wahh sempat berjanggut dulu la. Jadi, jangan cashout awal bulan ye? Hohoho
-Copy from HERE-

p/s: Terjah2 laa yaa Iklan Nuffnang saya ;) Thank you
p/s2: Exam around the corner :'(


Dah Baca? Like dan Comment la =)

11 Kata-Kata Pujangga:

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum... farhana,

terima kasih tip2 yang diberikan tu. insaallah cuba praktikkan..

mselim3

Aina Akmal said...

thanks share pasal ni. hehehe.
baru je join nuffnang semua,

jemput join~ ^^

http://nurainahanis.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid.html

twinscraftlife said...

안녕하세요! This is twinscraftlife. We are handcrafters! pls visit our blogshop~ We sell handmade bags, pouch, phonecase, bookmarks, notes and many more! 감사합니다~ 꼭오세요~ twinscraftlife.blogspot.com

aiman mania said...

heeheehee..nice tips n good sharing..aiman pon start dah letak iklan nuffnang kat blog skrg and semngt nak blogging tetiba datang..sambil menyelam minum air bila berblog...good luck...belanjalah bila cashout!

Eka Tikah said...

kite pernag cashout sekali. hehe

Miss Yana said...

wah..bestnyer dpt cpuv.. kite neh xtaw la bile dpt mrase..huhu

.:: Schaz ::. said...

masih menunggu untuk 1st cash out. thanx utk info :)

Cikna said...

Tq utk tips ni, Cikna singgah & follow sini......;-)

NurQaseh Hafizah said...

nice sharing :)

Nora Karim said...

betul... betul... kalau nak cash out... pilih hujung bulan... baru best dpt cek cepat.. heheh

mama 3farhanah said...

Baru faham...hehehe
Baru join nuffnang ni
Earning pun dalam sen-sen jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015