'Dari tengok World Cup Baik Tahajud'

Bismillahirrahmanirrahim :)


Bila tiba World Cup pasti akan ada status/tweet lebih kurang begini.

'Dari tengok World Cup Baik Tahajud'
'Tengok World Cup sanggup berjaga Tahajud liat nak bangun'


Saya setuju dengan kenyataan tersebut. Tetapi kita tak tau ibadah orang lain. Kot2 orang yang dok tengok World Cup tiap hari tu laa Tahajud dia lebih bagus dari orang yang kononnya Tahajud tiap malam.


Takkan nak buat status/tweet sebegini 'Nak Tahajud dulu baru tengok World Cup' . Kang ada pulak lagi status/tweet.
'Orang cina nak cucuk colok*kalau silap betulkan* takde pon nak tweet2 bagai. Orang Melayu solat Isyak pon nak Done Isyak. Riak.'


Nak ingatkan orang tak salah serius tak salah tapi ayat tu betullah sikit. 
Betul tak?


Btw Esok dah bermula Sem 3. Siapa yang bersekolah ada class or watever Gud Luck. May Allah ease ^^


Dah Baca? Like dan Comment la =)

14 Kata-Kata Pujangga:

puteri kasih said...

baru terbaca orang tulis camtu kat fb semalam...hehe. Tak semestinya yang menonton bola tu, tak jaga ibadah..mungkin mereka lebih baik dari kita kan

shahida rahim said...

klik iklan u mobile di sini :)http://nuyushahidarahim.blogspot.com/

Anonymous said...

gambar keep calm & pray tahajud tu bagus dah, cuma ade lambang salib atas mahkota tu plak..adeiii...

Iola said...

tah la. saya memng tak minat sangat bola.. hee tapi malam opening tu, memang best kan..malam jumaat combine nisfu syaaban . :)

FarhanahAdzlan said...

@puteri kasih yup agree :)

@shahida rahim terima kasih :D

@Anonymous ohh okay terima kasih bgtau ni quick update so xtengok teliti sangat. tq :)

@Iola yup betul tu ;)

Aneez Jaafar said...

setuju tu. dunia dunia...

Aneez Jaafar said...


http://aniszahirah87.blogspot.com

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Btol2....stuju sangat. Hehehe...xpatut ada status macam tu. Macam riak pulak kan bila baca status macam tu. Sekali ibadah org yg tgok bola tu lg berkat, sebab dah siap solat sunat/tahajjud, cuma xde la dia bgtaw org lain....sbb beribadat, buat apa nak heboh2 kan...

*Singgah + menabung mr.nuff huawei (^^,)

Cik Puan Fairul said...

setuju sgt2...xpyh nak up2 status bagai...itu da jatuh riak kan...

budak said...

orang yg tulis gitu kurang kasih sayang kot. tak pun dia dah takde keje lain nak buat. hehe

Nanie Dean said...

Betul tu... ibadah ni antara kita dengan Allah. Jangan pertikaikan ibadah orang lain. Minat selagi tak melanggar syarak tak salah. Tepuk dada tanya iman... hehe...
KN ni tak minat langsung bola! haha...

Tinta Lana said...

Salam.

Serba tak kena org skrg ni kan,hehe.

Nini Hanini said...

moga dijauhkan dari sifat riak ni,amin

Miss Boo said...

typical lar org perangai mcm 2... hehee... salam jumaat farhanah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015