Kisah Hidup Zinnirah =)


Pada 3Hari lepas aku pergi kem di SAMTEN,HULU LANGAT..
Seperti biasa mestilah dibahagikan kepada kumpulan..
So macam biasa kena bagi nama kumpulan...

So aku namakan kumpulan aku ZINNIRAH..
So kompem la kan adik2 kecil aq ni tanya apa tu ZINNIRAH..
Actually aku punn lupa apa kisah dia..hehe..

Zinnirah adalah seorang gadis yang berasal dari Rome. Kehidupan keluarganya sangat miskin dan dalam keadaan serba kekurangan. Ketika berlaku satu peperangan besar di Rome, Zinnirah terpisah daripada keluarganya lalu menjadi tawanan perang. Sejak itu dia dijual sebagai hamba dan sering bertukar tangan. Sepanjang menjadi hamba abdi, Zinnirah dilayan dengan kasar dan adakalanya diperlakukan seperti binatang oleh tuannya.

Suatu hari Zinnirah berkenalan dengan seorang hamba yang senasib dengannya. Perkenalan itu akhirnya membawa Nur Islam dalam diri Zinnirah kerana hamba itu menerangkan ajaran yang disampaikan oleh Rasulullah. Penerangan yang tulus itu membuka hati Zinnirah untuk memeluk Islam. Namun, dia terpaksa melakukan ibadat secara rahsia kerana tuannya memusuhi Islam.

Nasibnya lebih malang apabila dia bertukar tangan kepada bangsawan Quraisy yang sangat berpengaruh masa itu, Umar Al-Khattab. Ketika itu, Umar belum memeluk Islam dan juga tidak mengetahui keIslaman Zinnirah. Umar yang sangat memusuhi Rasulullah terkenal dengan bengis dan kasarnya sehingga digeruni, baik lawan maupun kawan. Akhirnya, Umar mengetahui mengenai keIslaman Zinnirah apabila suatu hari dia mendengar gadis itu membaca al-Quran. Ini menimbulkan kemarahan Umar yang mahu menghukumnya dengan siksaan berat.

"Tahukah kamu apa hukuman yang layak untukmu?" Tanya Umar keras dengan wajah bak singa sambil mengheret Zinnirah ke tengah padang pasir. Di situ, Umar mengikat khaki dan tangan Zinnirah dan menjemurnya di tengah panas terik. "Inilah caranya supaya kamu insaf," katanya lalu meninggalkan Zinnirah di situ. Walaupun mukanya perit dipanah matahari dan kehausan, Zinnirah tabah menghadapi penderitaan itu sambil mulutnya tidak berhenti membisikkan Allah.. Allah...

Apabila melihat hamba abdinya belum insaf, Umar menyeretnya ke pinggir kota dan mengikatnya di tiang. Dia menyuruh orang mengorek mata Zinnirah sehingga buta. Walaupun darah bercucuran daripada matanya dan dia diejek oleh orang kafir Quraisy yang percaya dia dilaknat tuhan Latta dan Uzza, iman Zinnirah tidak luntur malah mampu berkata, "Sekalipun aku dibunuh, kepercayaanku masih tetap pada Allah yang Esa."

Penderitaannya itu akhirnya sampai ke pengetahuan Abu Bakar as-Siddiq yang membeli Zinnirah dengan harga tinggi. Sejak itu, dia tekun beribadat dan dengan kurnia Allah, kedua-dua matanya yang buta itu bercahaya semula. Peristiwa yang mengagumkan ini menyebabkan ramai orang Quraisy memeluk Islam.

NASYID ZINNIRAH PUN ADA..KAT SINI

p/s>Kumpulan ZINNIRAH dapat JOHAN kesuluruhan beb..
Memang kumpulan kita PALING TERGEMPAK..
BEST dapat satu kumpulan dengan korang..:)

Dah Baca? Like dan Comment la =)

"SIAPA BERTUAH DAPAT BAJU RAYA DARI Art Z'Zone"


1. like page Art Z'Zone . AND follow sangselembai.blogspot.com

2. buat simple entry pasal giveawy ni. letak banner SANGSELEMBAI.BLOGSPOT dan link kan pada page Art Z'Zone.
3. tajuk entry haruslah "SIAPA BERTUAH DAPAT HADIAH BAJU HARI RAYA DARI Art Z'Zone" .

4. tinggal url entry korang di ruangan komen tersebut.

5. anda hendaklah tag entri ini kepada 3 orang rakan (lebih pun tak apa)
JUE EDDY
FATIN HANIS
FOLOWER SAYA

 Who is lucky can gets JUBAH, KAIN PASANG, and shawls yg diterbangkan jauh dari INDONESIA. 

Tarikh tutup GIVEWAY ini pada 20 july 2011.



Dah Baca? Like dan Comment la =)

Think Positive For Exam =)


Ramai yang mengatakan sebelum exam bermula..
Soalan mesti susah
Aku mesti tak boleh jawab
Aku memang stupid dalam subjek ni..
Kalau baca punn mesti tak boleh jawab gak...

Belum mula lagipun exam tu..
Dah cakap sebegitu..
Prinsip hidup aku adalah...
THINK POSITIVE..haha..
Tak boleh berfikir sebegitu..sebelum melalui sesuatu..

Kalau dah tau tak boleh tu..
Baca lah apa yang lemah..
Latihan dipertingkatkan....
Tanya guru senang..
Banyak lagi usaha untuk mendapatkan kecemerlangan..

Kalau dah habis exam..
Barulah buat cam aku buat ni..

Soalan susah giler beb..
Kalau tak lulus ni aku bako kertas tu..
What The Fish soalan tu..Pening otak aku beb...
HAHA..:)

Percaya cakap aku..
Apa yang kita fikirkan tu lah yang kita akan dapat...
Betul tak??


p/s>Jawab soalan Chemistry sampai migrain...
Urat2 otak sumer tegang..Hampir nak terputus...haha..
GGRR~Tolong la bagitau aku macam mana nak jawab exam chemistry dngan jayanya..
Belajar paham..bile nak jawab soalan blur..macam tak penah belajar plak..



Dah Baca? Like dan Comment la =)

10 Ways TO Win My Heart & Final Words


10WaYsToWiNyOuRhEaRt
1>Tak berlagak bagus

2>Boleh perbetulkan kesilapan saya

3>Tak pakai duit mak bapak to get something

4>You must get 10A for SPM..:)

5>Tak merokok..Ihatethis..:P

6>Pertahankan saya

7>You must believe me 100%

8>Respect my family and my friend..:)

9>Tunjukkan sifat kepimpinan..^_^

10>I like person who kidal,playing guitar,not wear spectacles
like me and WAJIB pernah KHATAM QURAN..:)


10FiNaLwOrDs..

>Akhirnya boleh habis jugak challenge ni..<

>Nak study skarang jgak<

>Best apa benda ni<

>Pasni kena pikir plak lagi nak update apa<

>Kepala aku dah pening..ggrr~<

>LOL..HEHE<

>Nak dengar lagu apa lagi lepas ni<

>Sila cadangkan saya lagu apa yang best??<

>Esok last exam..weehhuuu<

>Dah xtau nak cakap ape lg dah<


p/s>Tak pernah main boling..Esok lepas exam nak gi Metropoint
main boling..Mesti kena gelakkan sebab bola mesti masuk longkang..
First time la katakan..haha..:)




Dah Baca? Like dan Comment la =)

10 Important People And Favourite Song

10iMpOrTaNtPeOpLe..:)

>PROPHET MUHAMMAD SAW<

>MY FATHER=EN SAIFOR ADZLAN<

>MY MOTHER=PN JUNITA<

>MY BROTHER=ZULFADHLI<

>MY SECOND BROTHER=MUHD FADHIL<

>MY LITTLE BROTHER=MUHD FARID<

>MY LITTLE SISTER=FARAH NABILA<

>ALL MY TEACHER<

>ALL MY FRIEND<

>MY BFF=NAIMAH NASIR<


10FaVoUrItE sOnG..

>JUST THE WAY YOU ARE=bruno mars<

>MARRY YOU=bruno mars<

>PULANGLAH=awi rafael<


>NO OTHER=super junior<

>LOVELOVELOVE=ft island<

>LOVE=cn blue<

>SENDIRI=saujana<

>DAN BILA ESOK=sofaz<

>SOMETHING HAPPEN TO MY HEART=ost boys over flower..:)<


p/s>Tengok sume jenis lagu aku layan..
melayu,english,indonesia,korea,nasyid..haha...:D

p/s>bila nak habis exam ni..
Tak sabar nak enjoy..hehe..:D
Korang dah abes exam ke blum..??


Dah Baca? Like dan Comment la =)

I'M SELFISH..??

Aku jual ikan..??
Haha..gurau2 ok..

Nak tanya pendapat korang??
Cuba la bayangkan aku ni kawan korang..
Ceritanya bermula begini..

Aku ni selalu balik sekolah lambat..
Disebabkan itu aku akan ditinggalkan oleh bas..Biaselah tu kan..

Then, kadang2 parents aku boleh ambil aku kat sekolah..
Kadang2 tak..So aku kena balik naik bas awam la..

Aku ni jenis mengada-ngada or penakut
sikit nak balik sorang-sorang..
So,aku mesti la ajak kawan aku balik sekali dengan aku an..
Memang kebetulan pengangkutan dia pergi dan balik naik bas awam..

Kalau naik bas awam..
Dia takdernyer nak hantar sampai depan rumah..
Aku kena jalan kaki tak tau lah berapa ratus meter jauhnyer..
Sampaikan kasut sekolah baru aku bleh haus+berlubang..
Baru tiga bulan pakai beb..
And aku akan kepenatan berjalan dan menyebabkan aku amat penat..
Permasalahannya disini..
Kadang-kadang aku akan balik awal and
mestilah dah boleh naik bas sekolah aku an...
Kadang-kadang pun parents aku boleh ambil aku kat sekolah..

Masalahnyer bila aku cakap nak balik
dengan bas aku or parents aku..
Dorang akan cakap macamni..

"ORANG SENANG KAN,MAK BAPAK BOLEH AMBIL,KITA NAIK BAS MINI JER"
"KAU NI BILA SUSAH CARI KITAORANG,SENANG BALIK CAMTU JER"
"MEMANG KAU NI PENTINGKAN DIRI"

Oh tidak..!!Seriously,kadang2 aku terasa gak dorang ckap camtu..
Aku bukan tak nak balik dengan korang...
Tapi tak boleh la hari2 aku balik naik bas awam..

Korang tak perlu nak jalan jauh sebab rumah korang dekat
dengan tempat korang diturunkan oleh bas mini tersebut..
Jalan sikit jerr dah sampai..

Disebabkan aku nak jaga hati korang..
Everyday aku balik dengan korang..
Walaupun aku boleh balik dengan bas aku..
Kecuali hari Jumaat la..
Sebab aku penat la derr..

Kalau aku balik dengan parents aku or tak balik dengan..
PASTI aku akan cakap ngan korang..
Tak pernah aku balik tanpa roger kat korang..

So pendapat korang camner..??
Aku pentingkan diri gak ke..??

Kalau ya..Please tell me camner nak atasi
problem ni..!!

p/s>Dah lama tak makan durian..
Sebab my mom tak leyh bau punn durian..apatah lagi nak makan..
Kena pendam jerr la..Dapat dengar kawan2 citer pasal durian jerr la..ggrr~
Korang jadi camtu x..huhu..:(


Dah Baca? Like dan Comment la =)

10 Things I Cant Live Without...


>ALLAH<

>MY COMPUTER<

>INTERNET<

>BLOGGER<

>MY PARENTS<

>MY SIBLINGS<

>MY TEACHERS<

>MY FRIENDS<

>MUSIC<

>MINERAL WATER<

p/s>Saper suka Chemistry??Why??



Dah Baca? Like dan Comment la =)

10 Wishes =)


>BE FAMOUS BLOGGER..:)<

>10A+ SPM 2012<

>TOYOTA CAMRY+BMW<

>EXPERT ADD MATH<

>CAN TALK ENGLISH NICELY..ggrr~<

>BE A SUCCESFULL DOCTOR..:)<
>UMRAH+HAJI TERUS..HAHA..<

>MAKE MY PARENTS PROUD OF ME<

>TIADA JERAWAT..ggrr~<

>BERJUMPA LELAKI YANG SAYA SUKA TIME SEKOLAH RENDAH*6tahun yang lepas* AND I HOPE I CAN MARRY YOU..HAHA..:p<
*percaya tak sampai sekarang saya masih suka lagi dak laki tu
walaupun dah tau dia dah berpunya..hahaha*

p/s>baru dapat gambar kelas tadi..Tak sanggup nak lihat muka aku
banyak kali..Korang jerr la yang tengok gelagat budak kelas aku..haha..
klik untuk tumbesaran
*muka aku diedit..gggrrr~*
nak tau ke aku yang mana..??Tak mo ler..segan~



Dah Baca? Like dan Comment la =)

TUTORIAL>LINK BLOG KAT FOLOWER


CONTOH LINK YANG DIMAKSUDKAN
...KLIK KAT PICTURE TEMPAT KITA FOLLOW...
2>CONTOH YANG TIADA LINK BLOG



 ~DONE~

Sila ambil berat tentang perkara ini kerana ini akan menjadi salah satu
penyebab pemilik blog yang anda follow itu tidak dapat
hendak follow blog anda.
Cara lain boleh tengok kat SINI..
Sebarang ketidakfahaman tanya ok~

p/s>Esok exam Sejarah..Saper suka Sejarah..??
Angkat tangan..:)


Dah Baca? Like dan Comment la =)

10 Things I Want To Say To Someone !


1> ILOVEYOU

2> IMISSYOU..:)

3> INEEDYOU..^_^

4> I'M SORRY IF I HURT YOUR FEELING

5> TERIMAKASIH ATAS SEGALA APA YANG AWAK TELAH BAGI PADA SAYA..

6> I WANT TO MEET YOU..

7> THANKYOU KERANA MEMPERCAYAI SAYA

8> DONT LIE ME OK..

9> DO NOT HURT ME TO..

10> THANKYOU FOR FOLOWING ME..:)

LOVEALLMYTEACHER:)
CREDIT>BELLABULAT

p/s>Dah topup kan untuk folower bertuah iaitu HAFFIZ and FIFAHNAZRI walaupun
ada masalah sedikit..ggrr~
p/s>Kenapa Sejarah susah plak..Aku rasa Chemistry and Add Math
lagi susah dari Sejarah..Ceciter2..

Dah Baca? Like dan Comment la =)

10 Things I Hate !


1> Orang yang kutuk ISLAM..

2> Penipu and Hipokrit..:(

3> Orang yang menyakitkan hati sya melalui pujian..:P

4> Apabila seorang pemimpim PEMALAS..!!
5> PLAYBOY AND PLAYGIRL..GRRR~

6> Perempuan yang perasan LAWA...
Pikir lelaki nak sangatla kat die..Please la..:P

7> Orang yang BODOH tapi berlagak seperti BERILMU
or berlagak pandai..padahal xtau pape punn..

8> Orang yang menderhaka pada IBUBAPA or GURU..:(

9> Pasangan couple yang berkelakuan seperti dah kahwin..
eg:Salam dia sebelum berpisah..Hey..Pleasela..
Korang tu dah kahwin ke..Pikirlah azab neraka sayang..

10> Tak jumpa butang pause untuk lagu
yang dipasang dalam sesuatu blog..

p/s>Saper suka lagu Awi Rafael..Pulanglah..??
Best kan lagu dia..hehe..:)
Doakan kejayaan saya untuk exam midterm sya ok..:)

Penaja header and background ini adalah...
JUEDDY..Saper nak header cunn macam saya
Boleh gi BLOG DIE ok..Only RM6..:)

Dah Baca? Like dan Comment la =)

Follower Blog Yang Bertuah !

Folower saya dah cecah 1000...:)
Thank you..

So folower bertuahnye adalah...
Folower ke 999 dan 1001..

Actually nak folower ke 999 dan 1000..
But dia xkasi backlink plak..
So amik yang ada back link jerr la..
FOLOWER 999>FIFAHNAZRI
FOLOWER 1001>HAFFIZ

So sebagai penghargaan..
Setiap seorang akan dapat topup RM5..
Sorila tak banyak mana punn..
Saya kan pelajar sekolah lagi an2..hahaha..

So yang berkenaan sila email saya..
Nama anda,Blog url,and no phone..^_^
Kat Me_adzlan@yahoo.com..



Dah Baca? Like dan Comment la =)

10 Thing I Love =)


1> My parerents:)

2> My siblings^_^

3> My teacher and my friends..

4> My school
5> All my book

6> My calculator

7> Kasut saya termasuk kasut sekolah
8> Pusat Sumber SAMSMEL..^_^
9> My blog

10> All my folower..:)
*folower..sayang saya tak..??*

p/s>salah satu faktor saya xfolow blog awak sebab
blog awak ada music player autoplay..


Saya jenis suka buka tab banyak2..
Then saya bukak lagu sndiri jer..
Sorry..^_^


Dah Baca? Like dan Comment la =)

Nak Kutuk Orang Lain?

Ada TERsinggah satu blog ni.
Malas arr nak backlink dia..Semua tu PUBLISITI MURAHAN...!!

She talk about tudung urban..
Tak suka cara mereka bertudung..??


Aku setuju dengan apa yang diperkatakan oleh pemilik blog tu..
But cara penyampaiannya..Memang macam apa tah..
Nak cakap sesuatu tapi TIADA ILMU..
WEYH..MEMALUKAN BEB..!!


Nak kutuk orang..??
Siapa kita nak kutuk orang macam tu..??
Adakah anda memang tiada dosa langsung and
kompem masuk syurga and layakker kau nak mengatakan..
Allah sayang aku..So aku boleh buat sesuka hati..??


Kutuk dorang cara bertudung xbetull..
But diri anda tu betul sangat ke..??
Free hair terus..Macam mana dorang nak hormat apa yang kau cakap..
Sedangkan ko sendiri FREE HAIR...


Kau cakap mari kita jumpa sama2 kat neraka..??
Astaghfirullah..Kadang2 aku rasa sangsi betul ke ni orang ISLAM??


Aku CABAR orang yang cakap macam tu letakkan
tangan kau kat DALAM API DUNIA selama 5minit..
Tak payah tanya tahan ke x..


Itu baru api dunia selama 5minit..
Kat akhirat..Beribu2 tahun..
Pikir la weyh sebelum nak cakap...
Kau tu orang ISLAM..
Cakap macam tak takut NERAKA ALLAH jer..





DOSA 24JAM
BERTUDUNG TAPI BERTELANJANG
TAK KISAH
ISH3
BONGGOL UNTA
AURAT SUARA


Banyak la plak aq dah ckap pasal aurat ni..
Sebelum nak sampaikan sesuatu kat orang lain.
Kena bagi ilmu..
Nah amik ko kat situ..siap ayat quran aku kasi..
^_^


Dah Baca? Like dan Comment la =)

10 Things About Me =)


1> Tak suka cheese, icecream coklat and icecream coklat..
BOIKOT benda diatas..

2> Suka bertangguh untuk buat sesuatu perkara..

3> Tak suka Add Math and English..
4> Sangat rajin disekolah BUT sangat malas dirumah..:)

5> Addicted dengan Facebook and Blogger..:)

6> Tak kan datang balik blog yang pasang lagu
tp xboleh nak pausekan..SORRY to say this..:)

7> Wajib dengar lagu sebelum tidur..
8> Apabila sudah bosan or xde keja, saya akan tidur..!!
9> Suka dengar lagu yang sama berulang3 kali..
Kadang2 dalam setengah jam dengar satu lagu je..:)

10> TIDAK pernah BERKAPEL sepanjang 15 tahun 11 bulan
aku hidup kat atas bumi Allah ni..
*saper yang macam aku gak..angkat tangan..!!sayang korang..*

p/s>Perasan tak kehadiran header baru tu..
Nak tau saper buat..??
Free tau..Terjah SINI..

Saper yang serupa macam aku diatas..??




Dah Baca? Like dan Comment la =)

Menyahut Cabaran Nak "Exam"

Sebenarnya dah tiada idea untuk menulis..
Tulah sahut cabaran ini..hehe..
Kekeringan idea adalah disebabkan kepalaotak ni dah
penuh ngan pelbagai formula bagai..

Cabaran ini aka dimula esok..

day one : 10 things about you
day two : 10 things you love
day three : 10 things you hate
day four : 10 things you want to say to one person
day five : 10 wishes
day six : 10 items you can’t live without
day seven : 10 important people
day eight : 10 of your favourite songs
day nine : 10 ways to win your heart
day ten : 10 final words

p/s>Tadi soalan Addmath SANGAT susah..
Soalan dia terbelit2..sampai otak aku pun terbelit2 nak menjwabnyer..
Saper yang pernah dapat A+ Add Math SPM..??




Dah Baca? Like dan Comment la =)

Cerita Hari Ibu =)


Tertarik dengan citer kawan aku ni..
*Sebenarnyer malas nak pikir..tu yang copy jer..wahaha..*
Citer dia SANGAT sedih...
Nak nangis aku baca pepagi buta citer tu jam 1.10am +Ngantuk..hahaha..
Tak mau cakap banyak..Tengok ni citer die..

Ceritanye bermule pada satu hari mulia dalam bulan mulia.Bulan ramadhan.. ketike semua umat islam sedang berusaha jerit payah menahan lapar dahaga serta perkara membatalkan puase, wujud seorang budak laki2 dengan emaknye.. die x puase! Hurm.. x per kot.. die bdak2 lg.. hari itu, die bawa pulang seorang rakannya pulang.. ketika itu waktu tengah hari..

Tibe la saat makan tengah hari, si emak lantas berkate pada anaknye..

“sayang, nak makan?”
“nak! Nak telur goreng hancur.. mcm dulu yg sedap ibu masak.. sedap!”
“OK!”

Maka si budak pon leka bermain dengan kawannye di ruang tamu.. kemudian, kawannye nak ke bilik air.. jadi si budak bermain seorang diri seketika.. kemudian, ibunye berteriak.. mengatakan bahwa telur suda siap di dapur.. si anak hanya menyahut “yela!”.. si anak terus bermain, sehingga datang kawannye dr tandas.. die pon mngajak kawannye ke dapur.. kate emaknye, telor goreng ad di dapur, bawah tudung saji.. jd, arahtujunye adalah tudung saji.. tapi bile die selak tudung saji, memang ad telur goreng, tp bukan yg hancur…
Si budak lantas menjerit.. “ibu!! Apa niH?!!!”.. si ibu dtg ke dapur.. menyangke sesuatu terjadi pada anaknye itu..

“orang kate nak telor goreng hancur la !!” jerit si budak.. jeritannye bergema ke segenap ruang rumah.. lantas dengan tanpa berfikir dicampaknye pinggan berisi telur itu ke arah ibunye.. pecah berderai pinggan kace itu.. si budak lantas mengajak kawannye untuk keluar dr rumah..

Apa
kate si ibu ? hanya perkataan “baik2 jln sayang, kace..” saje yg terucap sambil air mate menitis.. serpihan pinggan dikutip perlahan oleh si ibu.. si budak terus melangkah keluar membiarkan ibunye keseorangan dirumah.,.
Di luar rumah.. si kawan terasa serba salah.. die kemudian menceritakan.. bahawa, sememangnye ibunye sudahpon membuat telur goreng hancur untok die, tp si kawanlah yg bertanggungjawab memakan sampai habis.. dan satu lagi.. ketike si anak melemparkan pinggan td, kaki ibunye sebenarnye berdarah.. luke dek tertusuk serpihan pinggan..

Si anak berlari pulang.. ingin mendapatkan ibunye.. sesampainye die di rumah.. ibunye berkata tenang..
“sayang, ibu buat telur goreng hancur baru..”

Aku sebenarnya tak minta kbenaran lagi dari kawan aku
nak copy citer die...
Takper2..minggu depan kau balik baru aku cakap..hehehe..


Sedih tak..Cakap la citer ni memang menyentuh perasaan..!!hee~
Usha blog pemilik citer ni kat SINI..
Last post dari aku untuk 2minggu ni..Nak exam..hee~


Dah Baca? Like dan Comment la =)

JOM TUKAR SUKA SAMA SUKA LINK BLOG



Santai Bersama BEN ASHAARI

Jika berminat , sila buat satu entri ...

1.Letak header Ben Ashaari Blog ...

2.Tajuk : JOM TUKAR SUKA SAMA SUKA LINK BLOG dan linkkan ke blog INI ..

3.Tinggalkan url entri korang di ruangan komen entri ini ..



Dah Baca? Like dan Comment la =)

Kenapa Kena Pakai Tudung Bawah Dada?

Sambungan Tajuk..Kenapa Kena Pakai Tudung
Sehingga Bawah Dada..???
Allah telah menjelaskannya dalam surah An-Nur ayat 31:
............. pandangannya, dan memelihara kemaluannya dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya kecuali yang (biasa) nampak daripadanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kerudung ke dadanya dan janganlah menampakkan perhiasannya?"

Ini adalah perintah dari Allah...
Jadi, kita sebagai hambanya MESTIlahh mematuhinya..


Ada orang tanya kenapa kena pakai tudung tudung camtu..
Tak panas ke..Buat rimas jerr...
Xde class nak pakai camtu..

Jawapan aku adalah...
OK..Anda sanggup nak terbakar dalam api NERAKA..
Ok..Teruskanla..

Adakah anda dah tidak takut pada azab Allah..
Xde klas..??
So anda punn tiada tempat di dalam syurga..

Mana lagi PANAS..??
Panas didunia or diakhirat....
Fikir2kanlah..Cari jawapan yang tepat untuk diri anda...



Dah Baca? Like dan Comment la =)

Demam Exam Yang Menyiksakan !

Arghh...!!Nak exam..
Tapi FB and BLOGGING tetap xtak boleh dihentikan...


Yang highlight kaler biru tu la exam aq...
Uwaaa...Tolong bagi aku motivasi ckit...

Silalah bagitau bagaimana nak study dengan baik tanpa fb and blogger..??
Aku nak belajar betul2 selepas sekolah...
Pastu malam nak tidur..
Sebab PENAT ..
Wahaha..bagilah tips apapun...

And minta lagi jasa baik korang untuk bagitau aq camner
Nak kuasai certain2 subjek kat SINI...

Hope korang boleh tolong...
Sangat hargai ilmu2 dan tip2 yang anda sumer berikan..
^_^



Dah Baca? Like dan Comment la =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG ADA DI DALAM BLOG INI MILIK FARHANAH ADZLAN KECUALI DINYATAKAN @ 2010-2015